Basketbola kluba "ASK Rīga" kapteinis Uvis Helmanis otrdien ar oficiālu vēstuli vērsās Latvijas Basketbola savienībā (LBS), aicinot tās prezidentu Ojāru Kehri palīdzēt komandai pašreizējo problēmu risināšanā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa otrdien atzina "ASK Rīga" klubu par maksātnespējīgu. "ASK Rīga" parādsaistības šobrīd lēšamas ap 1 400 902 latiem.

""ASK Rīga" nonācis līdz maksātnespējas procesam tikai dažus gadus kopš ambiciozās un cerīgās basketbola kluba atjaunošanas, ko atbalstīja visa Latvijas basketbola sabiedrība, arī LBS. „ASK Rīga” basketbolisti, paļaujoties uz solījumiem par kluba nākotni, ir noslēguši kārtējo sezonu, taču spēlētājiem nav samaksāti solītie atalgojuma un nodokļu parādi.

Jūs, Kehra kungs, šā gada martā solījāt „ASK Rīga” situāciju „neatstāt novārtā” un „vajadzības gadījumā iejaukties”. Uzskatu, ka vajadzība iejaukties ir bijusi visu šo laiku, taču nav jūtamu rezultātu, kas liecinātu par iejaukšanos un „ASK Rīga” problēmu risināšanu," savā vēstulē norāda Uvis Helmanis.

Basketbolists atgādina, ka LBS statūtos kā mērķi norādīti šī sporta veida attīstības veicināšana un popularizēšana valsts teritorijā un "šo mērķu realizēšanai LBS organizē basketbola sacensības Latvijā un risina Latvijas basketbola klubu, spēlētāju, tiesnešu tiesiskās attiecības Biedrības pieņemto tiesību aktu ietvaros." Tādēļ Basketbola savienības pienākums, uzsver "ASK Rīga" kapteinis, būtu palīdzēt risināt šī brīža problēmas, kādas piedzīvo "ASK Rīga".

"Jautājums par „ASK Rīga” kluba vadības darbu un nenokārtotajām saistībām pret spēlētājiem nekādi nepopularizē basketbolu un neveicina tā attīstību Latvijā. Kluba turpmāka pastāvēšana saistās gan ar Latvijas basketbola nacionālo čempionātu, gan pārstāvību starptautiskā mērogā. „ASK Rīga” vadības pārstāvji ir arī LBS pārvaldes institūciju sastāvā, līdz ar to jautājums ir arī par viņu darbības atbilstību LBS mērķiem un atbildību," norāda Helmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!