Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Latvijas basketbola vicečempionu "VEF Rīga" galveno treneri interesi izrāda Maskavas apgabala komanda "Himki", vortālam "Delfi Sports" apstiprināja Rīgas klubā.

Kā skaidroja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa, Kurtinaitis ir informējis un klubs zina par šīm pārrunām, taču nekas konkrēts šobrīd nav un lietuviešu speciālists turpina darbu komandā. "Varu piebilst, ka visas sezonas laikā Kurtinaitim bijušas pārrunas arī ar citiem klubiem, bet līdz konkrētiem piedāvājumiem tas nenonāca."

Krievijas laikraksts "Sport Express" pirmdien ziņoja, ka Kurtinaitis jau tuvākajās dienās varētu kļūt par "Himki" galveno treneri. Krievijas komandu, ar kuru "VEF Rīga" spēlēja vienā apakšgrupā VTB Apvienotajā basketbola līgā, šobrīd trenē Oļegs Meļeščenko. Pagājušā gada decembrī no "Himki" galvenā trenera amata atkāpās Serdžio Skariolo, bet viņa vietā par pienākumu izpildītāju tika iecelts Meļeščenko.

Vēlāk pirmdien "Himki" ģenerāldirektors Viktors Bičkovs paziņoja, ka Meļeščenko esot atlaists un Kurtinaitis jau tuvākajās dienās sāks vadīt komandu.

"Es cienu Meļeščenko, taču bija redzams, ka viņš netiek galā ar saviem pienākumiem. Šķīrāmies labi, lai gan saprotu, ka Oļegs var arī apvainoties. Tāda ir treneru dzīve," krievu medijos citēts Bičkovs. "Galvenais kandidāts uz "Himki" galvenā trenera amatu ir Rims Kurtinaitis, kuru pazīstu jau daudzus gadus. Iepriekšēja viņa piekrišana jau ir saņemta. Jau trešdien spēlē pret "Kalev" viņš varētu aizvadīt pirmo oficiālo spēli. Nav izslēgts, ka "Himki" šajā spēlē vadīs otrais trenerus Andrejs Gavrilovičs."

Krievijas Profesionālās basketbola līgas (PBL) kopvērtējumā šobrīd "Himki" ar 10 uzvarām 17 spēlēs ieņem piekto vietu.

Savukārt "VEF Rīga", kas pirms sezonas paziņoja par augstiem mērķiem, sezonu aizvada ļoti nestabili. "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā komanda gan izcīnīja pirmo vietu, tomēr Eirokausos un VTB Apvienotajā līgā komanda mērķus nesasniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!