Foto: F64
Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" līdz ar Austrumeiropas labākajām komandām nākamajā sezonā spēlēs VTB līgā, vortālu "Delfi Sports" trešdien informēja kluba direktore Laila Spaliņa.

VTB līga būs starptautisks basketbola turnīrs, kas apvienos Austrumeiropas labākos klubus. Nākamsezon līdz ar „VEF Rīga” tajā paredzēts spēlēt arī trim Krievijas klubiem - CSKA, „Unics” un „Himki”, diviem no Ukrainas – „Azovmaš” un „Donetsk”, kā arī Lietuvas Kauņas „Žalgirim”, bet viena vieta vēl ir brīva.

„Tā kā divi līdzšinējie Rīgas grandi „ASK Rīga” un „Barons/LMT” nākamajā sezonā ir izgājuši no Eiropas klubu aprites, mēs esam kļuvuši par vienīgo Rīgu pārstāvošo komandu. Esam gatavi izmantot šo iespēju un uzņemties atbildību. Man ir pieredze strādāt krīzes laikā – līdzīga situācija bija arī, kad 1996.gadā tapa „Brocēni”, kas bija veiksmīga komanda," sacīja "VEF" galvenais treneris Valdis Valters.

"Šobrīd „VEF” notiek intensīvs spēlētāju atlases darbs, sastāvs būs zināms jau jūlija otrajā pusē. Par mazu budžetu veidojam labu komandu, tajā vēlamies redzēt labākos latviešu spēlētājus, ko izdosies piesaistīt. Ir skaidrs, ka kluba koncepcija nemainīsies, tā pilnveidosies. Tā kā pieaug turnīru līmenis, kur „VEF” piedalās, paplašinās arī talantu laboratorijas robežas, galvenokārt Austrumeiropas virzienā. Leģionārus piesaistīsim tikai to pozīciju pastiprināšanai, kur nebūs pieejami atbilstoša līmeņa vietējie spēlētāji," piebilda Valters.

2009./10.gada sezonā astoņas komandas tiks sadalītas divās grupās, katra vienība trīs spēles aizvadīs izbraukumā, bet trīs mājās. Divas labākās no katras grupas piedalīsies "Final Four". Kā tiks sadalītas komandas, būs zināms pēc to pārstāvju sanāksmes.

Savukārt jau 2010./11.gada sezonā notiks pilnvērtīgs VTB līgas čempionāts.

"VEF Rīga" turnīra mājas spēles aizvadīs daudzfunkcionālajā hallē „Arēna Rīga”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!