Foto: F64
Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" jaunā galvenā trenera vārdu plāno paziņot līdz 23.jūnijam, bet nākamajā sezonā komandas prioritātēs neietilps spēlēšana Latvijas Basketbola līgā (LBL), informē "VEF Rīga".

"Basketbola kluba "VEF Rīga" valde ir izvērtējusi aizvadīto 2009./2010.gada sezonu un izvirzījusi galvenās vadlīnijas kluba nākamajai sezonai. Pērnais gads vērtējams kā atspēriena punkts, klubs turpinās sevi pierādīt kā VTB Vienotajā līgā, tā Eiropas kausā," teikts komandas paziņojumā.

Kā zināms, "VEF Rīga" pagājušā sezonā spēlēja četros turnīros. LBL sacensībās bija izvirzīts mērķis cīnīties par čempionu titulu, "MasterCard" Baltijas Basketbola līgā (BBL) komandai vajadzēja iekļūt finālturnīrā, VTB līgā "cīnīties par uzvaru katrā spēlē", kā arī pārvarēt Eiropas kausa kvalifikāciju vai arī Eiropas Izaicinājuma kausā iekļūt labāko sešpadsmitniekā. Latvijā "vefiņš" kļuva par vicečempioniem, BBL komanda nekvalificējās finālturnīram, VTB līgā tika piedzīvoti zaudējumi visās sešās spēlēs, Eiropas kausa kvalifikācijas pirmajā kārtā tika zaudēts grieķu klubam "Panellinios", bet Eiropas Izaicinājuma kausā izstājās pēc priekšsacīkstēm, sešās spēlēs izcīnot divas uzvaras.

"Ja izvirzītie mērķi nav izpildīti, nevaram būt gandarīti, taču vienlaikus vairākas pozitīvas tendences apliecina kluba izvēlētās darbības perspektīvu ilgtermiņā. Sezonā bija gan kāpumi, gan kritumi. Komanda aizvadīja labas spēlēs pret spēcīgiem pretiniekiem gan VTB Vienotajā līgā, gan FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā, kā arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā, uzvarot "Ventspili" un iekļūstot finālā. Spēlētāji ieguva rūdījumu augsta līmeņa atbildīgās spēlēs, vairojot savu pieredzi, meistarību un pārliecību," kluba sniegumu rezumē "VEF Rīga" valde.

"Nākamajai 2010./2011.gada sezonai "VEF Rīga" valde kā prioritāru ir izvirzījusi kluba dalību VTB Vienotās basketbola līgas čempionātā un Eiropas kausos, tādējādi vēlreiz nostiprinot jau iepriekš deklarēto mērķi par "VEF" kā Latvijas augstākā līmeņa komandu ar mērķi ilgtermiņā iekļūt starp Eiropas labākajām. Tāpat klubs jau apstiprinājis savu dalību arī Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā," prioritātes, starp kurām nav Latvijas čempionāts, ievirza "VEF Rīga".

Tāpat "VEF Rīga" apstiprinājusi jau ilglaicīgi aizkulisēs cirkulējušās runas par divu komandu izveidi – Latvijā nākamajā sezonā spēlēs "VEF Juniors", kurā "būs apvienoti visi labākie Latvijas jaunie spēlētāji".

Kluba viceprezidents Valdis Valters informēja valdi, ka patlaban notiek ļoti aktīvs darbs ar potenciālajiem nākamās sezonas spēlētājiem un treneriem. "VEF Rīga" redzeslokā esot labākie Latvijas spēlētāji, publiski jau paziņots par Kaspara Kambalas iespējamo piesaistīšanu. Tāpat notiek sarunas ar galvenā trenera amata kandidātiem, un šobrīd zināms, ka šo darbu veiks ārzemju speciālists ar "nopietnu pieredzi, lielām ambīcijām un perspektīvu kluba attīstības ilgtermiņa plānu". Lēmumu par jauno galveno treneri klubs iecerējis pieņemt līdz 23.jūnijam.

Atgādinām, ka pagājušajā sezonā sākumā komandu trenēja Valters, bet sezonas beigās veselības problēmu dēļ viņš bija spiests pārtraukt trenēšanu un viņa vietu ieņēma līdzšinējais palīgs Nikolajs Mazurs. Jau tad tika paziņots, ka Mazurs trenēs komandu līdz sezonas beigām, bet nākamajā sezonā komandu vadīs cits speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!