Foto: F64
VTB Vienotajā basketbola līgā piektdien zaudējumu piedzīvoja Latvijas čempioni "VEF Rīga", kas "Arēnā Rīga" dramatiskā cīņā ar 92:97 piekāpās Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod".

Spēle sākās līdzīgā cīņā un vadība mainījās vairākas reizes, tomēr pirmās ceturtdaļas galotni sekmīgāk aizvadīja "VEF Rīga" basketbolisti, kuriem izdevās iekrāt piecu punktu pārsvaru (21:16). Otrās desmitminūtes sākumā rīdzinieki saglabāja piecu punktu pārsvaru, bet otrās ceturtdaļas vidū "VEF Rīga" komanda pēc vairākām sekmīgām darbībām uzbrukumā sasniedza lielāko pārsvaru šajā spēlē - 33:24.

Cīņas turpinājumā "Ņižņij Novgorod" veica izrāvienu un pietuvojās līdz 38:40, taču puslaika beigās nedaudz veiksmīgāki bija "VEF Rīga" basketbolisti, kas tuvāk pretiniekus nepielaida un pārtraukumā devās ar trīs punktu pārsvaru - 46:43.


Otrā puslaika sākumā viesi veica nelielu izrāvienu un pārņēma vadību ar 52:47, tomēr arī "VEF Rīga" pretiniekiem atbildēja ar izrāvienu, trešās ceturtdaļas vidū atgriežoties vadībā ar 56:52. Turpinājumā laukuma saimnieki iekrāja arī septiņu punktu pārsvaru, tomēr līdz ceturtdaļas beigām "Ņižņij Novgorod" šo pārsvaru sadeldēja, bet pirms spēles pēdējām desmit minūtēm "VEF Rīga" bija tikai viena punkta pārsvars - 66:65.

Ceturto ceturtdaļu atkal sekmīgāk uzsāka viesi, kas iekrāja astoņu punktu pārsvaru (76:68), taču "VEF Rīga" nepadevās, pakāpeniski deldējot pretinieku pārsvaru, un divas minūtes pirms mača pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 76:76.

Turpinājumā "Ņižņij Novgorod" ieguva trīs punktu pārsvaru, taču savu pēdējo vārdu vēl nebija teicis "VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks, kurš divas sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta trīs punktus, turklāt pret viņu tika pārkāpti noteikumi. Sekojošais soda metiens gan nebija precīzs un cīņai bija jāturpinās pagarinājumā.

Papildlaika sākumā "Ņižņij Novgorod" basketbolisti ātri spēja iekrāt sešu punktu pārsvaru, ko saspringtā cīņā prata nosargāt un izcīnīja uzvaru.

Rezultatīvākais aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā ar 23 punktiem bija Dairis Bertāns, 15 punktus iekrāja Janičenoks, bet ar Kērtiss Miledžs izcēlās ar 15 punktiem.

Tikmēr Ņižņij Novgorod" rindās ar 21 punktu atzīmējās poļu uzbrucējs Mihals Ignerskis.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle VBL turnīrā šosezon - pirmais mačs novembrī risinājās Ņižņijnovgorodā, mājiniekiem izcīnot uzvaru ar rezultātu 102:88.

A apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd "VEF Rīga" ar piecām uzvarām deviņās aizvadītajās spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Ņižņij Novgorod" komanda ar pieciem panākumiem desmit mačos atrodas pozīciju zemāk.

A grupas līderpozīcijā ar astoņām uzvarām deviņos mačos atrodas pagājušās sezonas turnīra čempioni Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas, kurus vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Tikmēr B grupas līderpozīcijā pašlaik ar septiņiem panākumiem astoņās spēlēs atrodas latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", taču tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!