Foto: F64
Latvijas basketbola komanda "VEF Rīga" ULEB Eiropas kausa turnīra otrā posma – TOP 16 – pirmajā spēlē ar rezultātu 81:91 (20:21, 10:27, 21:26, 30:17) piekāpās Čehijas vienībai Nimburkas CEZ, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

“VEF Rīga” basketbolisti šajā gadā pie uzvaras nav tikuši, bet aizvadītajās sešās spēlēs šis ir piektais zaudējums.

Latvijas komandas labā pa 19 punktiem guva Antans Kavaļausks un Sandis Valters, bet Kērtiss Miledžs izcēlās ar 15 punktiem. Tikmēr uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Petrs Benda, kamēr Lamajne Vilsons guva 23 punktus.


Pirms spēles

Atgādinām, ka šajā spēlē debitēja amerikāņu leģionāri Brendons Boudrijs un Moriss Beilijs, bet traumas bija izārstējuši
Antans Kavaļausks
un
Kortnijs Simss
. Savukārt šajā spēlē nepiedalījās Jānis Kaufmanis, kurš guvis nopietnu savainojumu.

Pirmā ceturtdaļa

Spēles pirmās minūtes iesākās līdzīgā cīņā, vienībām apmainoties ar diviem rezultatīviem divpunktu metieniem, taču nākamajos uzbrukumos CEZ basketbolisti prata izmantot mājinieku divas paviršības un iekrāt četru punktu pārsvaru. Turpinājumā rīdzinieki
Gatis Jahovičs
un Kērtis Miledžs rezultātu samazināja līdz diviem punktiem (8:10), taču pretinieki spēja gūt sešus bezatbildes punktus. Čehijas komandas izrāvienu gan apturēja Kristapa Janičenoka realizētais tālmetiens. Vienības nākamajās epizodēs atkal apmainījās ar precīziem metieniem, un trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām mājinieki bija iedzinējos ar 15:18.

Ilgāku laiku neviens no komandu basketbolistiem punktus gūt nespēja, bet pēc pauzes rezultātu izlīdzināja Sandis Valters, realizējot tālmetienu, tomēr viesi atbildēja ar bumbas triecienu grozā no augšas un realizētu soda metienu. Pēdējā uzbrukumā "VEF Rīga" spēlētājs Miledžs guva divus un rezultāts kļuva 20:21.

Otrā ceturtdaļa

Ja pirmajās desmit minūtēs "VEF Rīga" basketbolistiem uzbrukumā veicās, tad otrajā ceturtdaļā pa galam neveicās. Tāpat arī sniegums aizsardzībā bija vājā līmenī, un otro desmit minūšu sākumā CEZ basketbolisti sāka 9:2 punktu izrāvienu, bet līdz spēles 17.minūtei viesi bija vadībā ar 20 punktu pārsvaru (24:44). Atlikušajās puslaika minūtēs komandas apmainījās ar punktu guvumiem, bet pēc spēlētām 20 minūtēm rezultāts bija 30:48.

Trešā ceturtdaļa

Otrais puslaiks iesākās nerezultatīvā spēlē, bet 20 punktu pārsvaru atjaunoja Čehijas komandas basketbolisti. Pēc Kavaļauska, Tailera Keina un Valtera gūtajiem punktiem rīdzinieki rezultāta starpību samazināja par četriem punktiem, tomēr nākamajās minūtēs mača iniciatīvu atkal pārņēma viesi, iekrājot jau 24 punktu pārsvaru. Ceturtdaļas pēdējās četrās minūtēs komandu rezultativitāte strauji auga, taču rezultāta starpība būtiski nemainījās.

Ceturtā ceturtdaļa

Pēdējās ceturtdaļas sākumā spēles gaita ritēja mierīgi, un izskatījās, ka abas komandas jau zina uzvarētāju šajā mačā, taču pie rezultāta 63:86 “VEF Rīga” basketbolisti sāka izrāvienu, kurā līdz spēles beigām izdevās rezultāta starpību samazināt līdz desmit punktiem. Jāpiemin, ka otrajā puslaikā traumas dēļ nevarēja palīdzēt Janičenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!