Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā finālsērijas svētdien "VEF Rīga" komanda ar 75:70 (15:15, 21:13, 20:24, 19:18) izbraukumā pieveica regulārā čempionāta uzvarētājus "Ventspils".

Pirmajā ceturtdaļā neviena no komandām nespēja iegūt vairāk nekā četru punktu pārsvaru un tā noslēdzās ar rezultātu 15:15. Tomēr otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" guva pirmos septiņus punktus, iegūstot pirmo nopietno pārsvaru, bet brīdi vēlāk panākot jau arī 27:19.

Ceturtdaļas otro daļu jau sekmīgāk aizvadīja "Ventspils", izmantojot vairākas pretinieku kļūdas un pietuvojoties pretiniekiem līdz 31:27. Puslaika izskaņā "Ventspils" komanda nespēja realizēt vairākus metienus, "VEF Rīga" komandai atgūstot astoņu punktu pārsvaru - 36:28.

Otrajā puslaikā pirmos divus punktus guva "VEF Rīga" komanda, bet pēc tam viesi pieļāva vairākas kļūdas pēc kārtas un ventspilnieki pietuvojās līdz 36:38. Turpinājumā arvien sekmīgāk sāka spēlēt Oricevejinmi Efedžuku, palīdzot "Ventspils" komandai pietuvoties arī līdz 42:43. Turpinājumā nelielu vadību saglabāja "VEF Rīga" komanda, kuras pārsvars pēc trešās ceturtdaļas bija četri punkti - 56:52.

Arī ceturtajā ceturtdaļā "Ventspils" komanda spēja pietuvoties līdz vienam punktam, bet divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām Tailers Keins ar soda metienu atguva septiņu punktu pārsvaru "VEF Rīga" komandai - 73:66. Savukārt nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām "VEF Rīga" pārsvars jau bija 77:68, ko viesi vairs neatdeva, kaut "Ventspils" komandai bija vairākas labas iespējas panākt pretiniekus rezultātā.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Ventspils" izvirzījās vadībā ar 1-0. Otrā spēle 11.maijā notiks Rīgā.

Titulētāka komanda ir "Ventspils", kas uzvarējusi astoņās no 11 finālsērijām, kurās piedalījusies. Astoņi tituli ir arī "Brocēni" komandas kontā.

Savukārt "VEF Rīga" komanda finālsērijā debitēja iepriekšējā sezonā, kad ar 3-4 piekāpās "Barons" komandai.

Jau ziņots, ka pusfināla sērijās "VEF Rīga" ar 3-1 uzvarēja "Liepājas Lauvu" vienību, bet "Ventspils" ar 3-0 pārspēja pagājušās sezonas čempionvienību "Barons/O!Karte".

"Liepājas Lauvas" un "Barons/O!Karte" savā starpā tiksies sērijā par trešo vietu. Šīs sērijas līdz vienas komandas trīs uzvarām pirmā spēle tiks aizvadīta 10.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!