Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu VTB Vienotajā līgā sestdien piedzīvoja Latvijas klubs “VEF Rīga”, kas izbraukumā ar rezultātu 88:102 (25:35, 20:34, 23:11, 20:22) piekāpās Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod".

“VEF Rīga” komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kortnijs Simss, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, 19 punkti Daira Bertāna kontā, bet Sandis Valters sameta 14 punktus.

Tikmēr uzvarētājiem Protičs Nemanja guva 20 punktus, bet 18 punkti Ivana Pauniča rēķinā.

Spēles sākumā vadībā izvirzījās “VEF Rīga” basketbolisti, taču turpinājumā daudz labāk veicās "Ņižņij Novgorod" komandai, kas metot ar augstu precizitāti līdz ceturtdaļas vidum iekrāja septiņu punktu pārsvaru. Tomēr pēc šī mājinieku izrāviena rīdzinieki prata atspēlēties līdz 15:18, bet izlīdzināt rezultātu neizdevās un ceturtdaļas beigās laukumā veiksmīgāki bija Krievijas komandas basketbolisti un rezultāts bija 35:25 viņiem par labu.

Otrajās desmit minūtēs spēles ritējums nemainījās un to "Ņižņij Novgorod" turpināja atrauties, kamēr “VEF Rīga” abos laukuma galos nerādīja savu labāko sniegumu un pēc pirmā puslaika rezultāts bija 45:69.

Otro puslaiku “VEF Rīga” iesāka daudz veiksmīgāk, gūstot desmit punktus pēc kārtas un samazinot rezultāta starpību. Turpinājumā abas vienības spēlēja līdzīgu basketbolu un pēc trīs ceturtdaļām rezultāts bija 68:80 par labu Krievijas vienībai.

Noslēdzošajā ceturtdaļā Rīgas komandai vairs neizdevās turpināt samazināt rezultāta pārsvaru un mājinieki atjaunoja 20 punktu pārsvaru, kas arī pilnībā izšķīra šīs spēles uzvarētāju. Pēdējās minūtēs “VEF Rīga” pāris punktus atspēlēja, tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 88:102.

Citā spēlē latviešu basketbolista Armanda Šķeles pārstāvēta Tallinas "Kalev/Cramo" ar rezultātu 72:92 (20:25, 19:24, 20:22, 13:21) izbraukumā pārliecinoši Kazahstānas klubam "Astana".

Šķēle laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā guva 16 punktus, realizējot sešus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un četrus no sešiem soda metieniem, bet grozam garām raidīja abus izpildītos tālmetienus. Vēl viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, kā arī pieļāva trīs kļūdas.

“VEF Rīga komanda VTB līgā šajā sezonā piecās spēles tikusi pie divām uzvarām, bet “Kalev/Cramo” tikusi pie vienas uzvaras piecās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!