Foto: F64
Basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla izšķirošajā, trešajā spēlē trešdien ar rezultātu 63:70 (9:18, 19:13, 11:17, 24:22) izbraukumā zaudēja Beļģijas komandai Ostendes "Telenet".

Tādējādi sērijā līdz divām uzvarām Latvijas klubs zaudēja ar rezultātu 1-2.

"Ventspils" komandas labā šajā mačā 16 punktus guva Brendons Hanters, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, bet pa 12 punktiem guva Oricevejinmi Efedžuku un Artūrs Bērziņš.

Savukārt "Telenet" vienībā ar 20 punktiem izcēlās Kalebs Grīns, bet pa 15 punktiem pretinieku grozā sameta Darels Mičels un Metjū Lodžeskis.

Spēli nedaudz sekmīgāk iesāka Latvijas klubs, kas pēc nospēlētām piecām minūtēm atradās minimālā vadībā ar 8:5. Turpinājumā mājinieki guva 11 punktus pēc kārtas un pārņēma vadību, bet pēc pirmās ceturtdaļas "Venstpils" komandai bija deviņu punktu deficīts - 9:18.

Otro ceturtdaļu "Ventspils" sāka ar izrāvienu 8:2 un pietuvojās līdz 17:20, bet divas ar pusi minūtes pirms puslaika beigām Latvijas klubam izdevās arī pārņemt vadību ar 28:27. Tomēr puslaika galotni sekmīgāk aizvadīja mājinieki, kas veica nelielu izrāvienu un mača pirmās 20 minūtes noslēdza savā labā ar 31:28.

Otro puslaiku "Telenet" komanda sāka ļoti veiksmīgi un veica nelielu izrāvienu, kas mājiniekiem ļāva iegūt astoņu punktu pārsvaru (39:31). Turpinājumā "Ventspils" atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas un trešās ceturtdaļas vidū Latvijas klubs zaudēja vairs tikai ar diviem punktiem (37:39). Tomēr ceturtdaļas otro pusi sekmīgāk aizvadīja Beļģijas klubs, kas veica izrāvienu 9:2, un pirms mača noslēdzošajām desmit minūtēm "Ventspils" basketbolistiem bija deviņu punktu deficīts - 39:48.

Cīņas pēdējā ceturtdaļā spēles scenārijs būtiski nemainījās. Laukuma saimnieki uzbrukumā spēlēja daudz sekmīgāk nekā "Ventspils", pakāpeniski palielinot pārsvaru, kas piecas minūtes pirms mača beigām sasniedza jau 16 punktus (60:44). Tomēr viesi nedomāja padoties un nākamajās četrās minūtēs veica izrāvienu 12:2, pietuvojoties pretiniekiem līdz 56:62. Tuvāk "Ventspils" komandai gan neizdevās tikt, jo "Telenet" atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas, iegūstot izšķirošo pārsvaru, ko Latvijas klubam līdz mača beigām tā arī neizdevās atspēlēt.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā "Ventspils" pagājušajā otrdienā izbraukumā zaudēja ar rezultātu 74:86, bet otrajā cīņā piektdien savā laukumā uzvarēja otrajā pagarinājumā ar rezultātu 97:92.

Eiropas Izaicinājuma kausa pusfinālā "Telenet" komanda spēkosies ar Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Spartak", kas sērijā ar 2-0 pieveica Turcijas vienību Karšijakas "Pinar".

Savukārt otrajā pusfinālā Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" spēkosies ar Slovēnijas vienību "Krka".

Savās ceturtdaļfināla sērijās "Lokomotiv-Kubaņ" ar 2-0 pārspēja Francijas komandu "BCM Gravelines", bet "Krka" ar 2-1 apspēlēja Bulgārijas vienību Sofijas "Lukoil Academic", kurā sezonu iesāka latvietis Kaspars Kambala.

"Lokomotiv-Kubaņ" komandu vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura.

Finālčetrinieka turnīrs notiks no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

Kā ziņots, "Ventspils" komandai turpmākās nedēļās paredzēts ļoti smags grafiks un līdz 17.aprīlim tai jāaizvada desmit spēles. Tāpat "Ventspils" spēlēja arī svētdien, kad otrajā mačā pēc kārtas cīnījās pagarinājumā, bet Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē ar 77:79 piekāpās "VEF Rīga" vienībai.

Kā ziņots, "Ventspils" komanda Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra otrajā posmā spēlēja K apakšgrupā, kurā ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņēma otro vietu, bet pirmo pozīciju ar pieciem panākumiem izcīnīja "BCM Gravelines".

Savukārt Beļģijas vienība L grupā ar pieciem panākumiem ieņēma pirmo vietu, bet otrajā pozīcijā ar četrām uzvarām ierindojās "Lokomotiv-Kubaņ".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!