Foto: F64
Otrdien savu trešo spēli FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā aizvadīja ''Ventspils'' basketbolisti, kuri viesos ļoti svārstīgā spēlē ar rezultātu 70:74 piekāpās Francijas klubam ''Gravelines'', vēsta kluba mājaslapā.

Rezultatīvākais ventspilniekiem bija Rašads Andersons, kura kontā 25 punkti.

Atgādināsim, ka ventspilnieki FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīru sāka ar graujošu uzvaru savā laukumā pret portugāļu "Benfica" (100:65), kam sekoja dramatisks zaudējums Norčepingā vietējam "Doplhins" 75:77, savukārt franču "Gravelines" izcīnīja divas uzvaras - 75:65 savā laukumā pret "delfīniem" un 67:64 viesos pret portugāļiem.

Lai arī spēles rezultātu atklāja Bērziņš, tomēr tam sekoja mājinieku deviņu punktu izrāviens (9:2). Pēc šāda pavērsiena laukumā uguņot sāka Vairogs un Andersons, lielākoties pateicoties kuriem, mūsējie veica iespaidīgu 12 punktu izrāvienu (14:9). Diemžēl spēles ritējums atkal kardināli mainījās, un franču klubs atguva vadību (17:16). Ar divu punktu pārsvaru pirmo ceturtdaļu noslēdza mājinieki – 23:21.

Otro ceturtdaļu teicami iesāki Bērziņš, kurš komandas labā guva piecus punktus pēc kārtas, tādējādi ventspilnieki atguva vadību (26:23). Ātri vien rezultāts uz tablo mainījās par labu pretējai komandai (27:26). Komandām īpaši nesekmējās spēle uzbrukumā, bet ceturkšņa vidū trīs veiksmīgi uzbrukumi padevās Andersonam, tādējādi ''Ventspils'' ieguva sešu punktu pārsvaru (33:27). Šoreiz pārsvaru kurzemnieki neatdeva, noslēdzoties pirmajam puslaikam uz tablo 42:38 par labu viesiem.

Otrā puslaika pirmās četras minūtes ventspilnieki uzvarēja ar 9:4, tādējādi, iegūstot deviņu punktu handikapu (51:42). Mūsējie turpināja spēlēt sekmīgi – precīzi metieni Andersonam un J.Strēlniekam un jau +13 (55:42). Diemžēl noturēt vairāk kā desmit punktu pārsvaru pirms ceturtās ceturtdaļas ''Ventspils'' basketbolistiem neizdevās – 52:60, kas solīja smagu nākamo ceturksni.

Ja francūži ceturtās ceturtdaļas sākumā uzbruka sekmīgi, tad ventspilniekiem pagalam neveicās – astoņi punkti pēc kārtas mājiniekiem un atkal neizšķirts – 60:60. Ceturkšņa turpinājumā spēle ritēja punkts punktā. Tuvojoties mača beigām, iespējams, sāka izpausties nogurums, tādējādi vairāki spēlētāju metieni bija neprecīzi – divas minūtes pirms mača beigām četru punktu pārsvars ''Gravelines'' – 68:64. Pēc Efedžuku precīza metiena kurzemniekiem vairs tikai mīnus divi (66:68), bet arī pretinieki nākamajā uzbrukumā bija precīzi (66:70). Nelaikā kļūdījās jau pieminētais Efedžuku, tādējādi praktiski ventspilnieku cerības uz uzvaru bija sagrautas – galarezultātā zaudējums ar 70:74.

Rezultatīvākais kurzemniekiem bija Rašads Andersons, kura kontā 25 punkti, kā arī septiņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Artūrs Bērziņš pievienoja 15 ačus un savāca septiņas bumbas zem groziem. Pretiniekiem lielisks bija Bens Vūdsaids - 27 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

''Ventpils'' basketbolistiem šis bija otrais zaudējums trijos mačos, kamēr Francijas klubam trešā uzvaras, tādējādi viņi nostiprinājušies grupas pirmajā pozīcijā. Pulksten 23:00 pēc Latvijas laika spēli savā starpā aizvadīs grupas otras divas komandas - ''Benfica'' un ''Doplhins''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!