Foto: F64
Ar zaudējumu FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfināla sēriju uzsākusi "Ventspils" vienība, kas otrdien izbraukuma spēlē atzina Beļģijas kluba "Oostende" pārākumu - 74:86, informē klubs.

Spēli abas komandas uzsāka samērā līdzīgi, taču pirmie vājuma brīdi izjuta ventspilnieki, kuri otrās ceturtdaļas beigu daļā piedzīvoja sausuma brīdi uzbrukumā un četru minūšu laikā neguva nevienu pašu grozu. To savā labā izmantoja laukuma saimnieki - desmit bezatbildes punkti, un, noslēdzoties pirmajām 20 minūtēm, rezultāts uz tablo 41:29 par labu "Oostende" vienībai.

Mača otrajā cēlienā mūsējo sniegums nedaudz uzlabojās - pateicoties agresīvai darbībai uzbrukumā, ventiņi trešajā ceturksnī sagādāja pretiniekiem septiņas piezīmes, tomēr līdz galam to izmantot neizdevās - iegrieza precizitāte no soda metiena līnijas un paši neveiksmīgs šajā spēles komponentā bija kluba jaunieguvums amerikānis Brendons Hanters. Rezultāts pēc 30 nospēlētām minūtēm - 59:48 joprojām par labu mājiniekiem.

Spēles ceturtās ceturtdaļas sākumā Beļģijas klubs sasniedza savu pārliecinošāko handikapu (+16), taču ventspilnieki nepadevās un trīs minūtes līdz spēles beigām pēc precīza Vejinmi Efedžuku metiena atjaunoja intrigu spēlē - 66:71. Taču cerības noplaka jau nākamajos divos uzbrukumos, kad divus tālmetienus pēc kārtas realizēja pieredzējušais amerikānis Markuss Faisons - rezultāts no 66:71 kļuva 66:77, un tādu pārsvaru atlikušajās divās minūtēs "Ventspilij" neizdevās atspēlēt.

Mača beigu rezultāts - 74:86.

BK "Ventspils" labā rezultatīvākie vīri laukumā bija leģionāri - Rašads Andersons (18), Brendons Hanters (15) un Vejinmi Efedžuku (14). 11 punktus pievienoja Jānis Strēlnieks, bet desmit atlēkušās bumbas lietuvietim Sauļum Kuzminskam.

Cīņā sērijā ilgst līdz divām uzvarām, bet tās otrais mačs piektdien pulksten 19.30 risināsies Ventspilī. Ja būs nepieciešama arī trešā spēle, 30. martā komandas to izspēlēs Ostendē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!