Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā otrdien iekļuva "Ventspils" basketbolisti, kas otrā posma priekšpēdējā spēlē savā laukumā ar 104:69 sagrāva zviedru vienību Noršēpingas "Dolphins".

Ventspilniekiem Artūrs Bērziņš guva 27 puntkus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, bet Oricevejinmi Efedžuku guva 26 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Kā vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā, pats spēles sākums kurzemniekiem neizdevās un viņi nokļuva iedzinējos ar piecu punktu deficītu (2:7), taču tad sekoja izrāviens 12:2, kas ļāva pārņemt vadību – 14:9. Pateicoties sekmīgai leģionāru un Artūra Bērziņa spēlei "Ventspils" turpināja atrauties un pirmo ceturtdaļu noslēdza jau ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru – 31:19.

Otrā ceturtdaļa iesākās ne mazāk iespaidīgi – ventspilnieki guva desmit bezatbildes punktus, palielinot savu pārsvaru teju uz pusi – 41:19. Viesiem izdevās uz brīdi nedaudz samazināt mājinieku pārsvaru, tomēr puslaika beigās atkal laukumā saimniekoja "Ventspils", panākot pat +26 – 62:36.

Laura Blaus trieciens grozā no augšas trešās ceturtdaļas trešajā minūtē ļāva mājiniekiem pirmoreiz spēlē sasniegt 30 punktu pārsvaru – 68:38. Vēlāk Kurzemes klubs panāca arī +31, bet trešo ceturksni noslēdza ar 80:52.

Pēdējā ceturtdaļa jau bija tikai formalitāte, tomēr tas būtiski nemazināja ventspilnieku cīņassparu. "Dolphins" gan izdevās nedaudz pietuvoties, taču drīz vien "Ventspils" pārsvars atkal atgriezās trīsdesmit punktu robežās. Spēles izskaņā turklāt kurzemnieki vēl vairāk palielināja savu pārsvaru un pārsniedza arī simts punktu robežu – 104:69.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!