Basketbola klubs "Ventspils" 26. aprīlī ir sagatavojis un nosūtījis detalizētu protestu Baltijas Basketbola līgai (BBL) par MasterCard BBL "Final Four" spēli 24. aprīlī, kurā tikās BK "Ventspils" ar BK "Šiauliai", liecina kluba mājas lapā izplatītā informācija.

Detalizēta protesta iesniegšanai, BK "Ventspils" bija atvēlētas 48 stundas pēc spēles beigu signāla, kā to nosaka BBL oficiālais nolikums.

Sagatavotajā dokumentā ir izklāstīta "Ventspils" nostāja un redzējums par spēles pēdējo epizodi, kā arī norādīti punkti no BBL nolikuma un FIBA oficiālajiem basketbola noteikumiem, kuri būtu jāpielieto situācijas atrisināšanai.

Klubs uzstāj, ka situācija ir jāizvērtē vēlreiz, ievērojot visus noteikumus, kuri saistoši šai konkrētajai situācijai. Tāpat BK "Ventspils" neizprot radušos situāciju, kurā klubam ir piešķirts tehniskais zaudējums 25. aprīļa spēlei, kurā būtu jāpārspēlē 24. aprīļa spēle ar BK "Šiauliai". Ņemot vērā, ka lēmums par pārspēli tika pieņemts pirms detalizēta situācijas izklāsta no BK "Ventspils" puses, uzskatām, ka pārspēle tika nozīmēta nepamatoti.

Ventspils kluba pauž uzskata, ka radusies situācija un BBL vadības pieņemtie lēmumi ir grāvuši ne tikai kluba pozitīvo tēlu, bet atstājušas negatīvas pēdas arī visā sporta veidā, kurā augsti tiek vērtēti sportiskie principi, godīga cīņa un uzvarētāju gars. Diemžēl daudzie līdzjutēji visā Baltijā gan klātienē, gan pie TV ekrāniem varēja pārliecināties, ka ne vienmēr sportiskie principi ir galvenie virzītājspēki un ne vienmēr ir iespējams uzvarēt godīgi cīnoties basketbola laukumā.

Klubs pastāv uz to, ka pēdējais metiens, ko veica BK "Šiauliai" spēlētājs Sarakauskas, bija veikts jau pēc spēles beigu signāla, tāpēc tas nebija fiksējams kā rezultatīvs divpunktu metiens spēles protokolā. Klubs uzskata, ka MasterCard BBL trešo vietu izcīnīja tieši BK "Ventspils", un spēlē pēdējais rezultatīvais metiens piederēja Jānim Strēlniekam, kurš realizēja precīzu trīs punkta metienu.

Kā ziņots, sestdien notikušajā mačā par trešo vietu turnīrā Lietuvas klubs "Šiauliai" ar rezultātu 84:83 pieveica Latvijas čempionvienību "Ventspils", tomēr tika konstatēts, ka pēdējie divi punkti gūti jau pēc spēles beigu signāla, tāpēc tika nolemts svētdien aizvadīt pārspēli, uz ko "Ventspils" vienība neieradās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!