Foto: DELFI
Latvijas basketbola komanda ”Ventspils” otrdien FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas pirmajā C grupas spēlē ar rezultātu 72:68 pārspēja latviešu basketbolista Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas vienību Norčepingas ”Dolphins”.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Donalds Simss, kurš izdarīja arī sešas rezultatīvas piespēles. Savukārt 11 punktus pievienoja Mārtiņš Laksa. Neviens cits ventspilnieks neguva vairāk par desmit punktiem.

Savukārt ”Dolphins” komandā 14 punktus sameta Oladapo Ajuba, bet Jeromanovs izcēlās ar 10 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Maču nedaudz veiksmīgāk iesāka ”Ventspils” basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 10:5, tomēr ”Dolphins” vienība ātri panāca izlīdzinājumu. Mārtiņš Laksa ar tālmetienu atguva vadību ventspilniekiem, un to izdevās nosargāt līdz pirmās ceturtdaļas beigām (16:12). Otrās 10 minūtes iesākās ar Sanda Valtera tālu divpunktu metienu, bet Dāvis Lejasmeiers ar caurgājienu un tālmetienu panāca jau 11 punktu pārsvaru (23:12). Viesi nākamajās minūtēs Latvijas komandas pārsvaru prata samazināt, taču ”Ventspils” atkal veica nelielu izrāvienu, atgūstot drošāku vadību. Pirmā puslaika atlikušajās minūtēs cīņas gaita nemainījās un mājinieki bija vadībā ar 38:28.

Otrais puslaiks iesākās haotiskā un mazrezultatīvā cīņā, tomēr, pateicoties Jeromanova spēlei, ”Dolphins” prata pietuvoties līdz piecu punktu deficītam. Arī nākamajās epizodēs turpinājās līdzīga cīņa un punktu starpība saglabājās līdzīga. Trešdaļas izskaņā ”Ventspils” komandai ”aizgāja” uzbrukums, kas palīdzēja atjaunot desmit punktu pārsvaru – 57:47.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā komandas apmainījās ar tālmetieniem, bet Zviedrijas komanda turpināja uzbrukt no distances, panākot 56:62. Lai arī Jānis Timma ar tālmetienu atjaunoja astoņu punktu pārsvaru mājiniekiem, tomēr viesi guva piecus punktus pēc kārtas, kas saasināja situāciju spēle. Divas minūtes pirms spēles beigām rezultāts kļuva neizšķirts 66:66. Nākamajos uzbrukumos rezultatīvi nospēlēja ”Ventspils”, kad punktus guva Valters un Simss (72:66). Mača izskaņā mājinieki šo pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru.

Pirms diviem gadiem Ventspils un Norčepingas komandas jau spēlēja vienā grupā Izaicinājuma kausā un uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā spēlē Zviedrijā sīvā cīņā ar rezultātu 77:75 uzvaru svinēja "Dolphins” komanda. Savukārt otrajā spēlē ventspilnieki sava laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru 104:69.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!