Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas otrajā spēlē trešdien pie uzvaras tika "Ventspils" komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 75:72 (31:18, 10:19, 15:14, 19:21) uzvarēja "VEF Rīga" komandu.

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1


Spēli daudz veiksmīgāk uzsāka ventspilnieki, kas pēc nospēlētām divām ar pusi minūtēm atradās vadībā ar 11:3, bet pirmās ceturtdaļas gaitā viesu komandas pārsvars vienu brīdi sasniedza pat 15 punktu atzīmi (22:7). Lai arī "VEF Rīga" ar straujiem uzbrukumiem prata deficītu samazināt, pirmo ceturtdaļu "Ventspils" noslēdza ar pārliecinošu pārsvaru uz tablo - 31:18.

Otrajā ceturtdaļā mājinieki jūtami spēja uzlabot savas spēles kvalitāti, pamazām samazinot pretinieku pārsvaru. Trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" atradās iedzinējos vairs tikai ar trīs punktiem (32:35), bet puslaika pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 41:37 "Ventspils" spēlētāju labā.

Trešās ceturtdaļas sākumā "Ventspils" prata izvirzīties vadībā ar deviņu punktu pārsvaru, taču tad pakāpeniski atspēlēties atkal sāka "VEF Rīga" komanda. Lai arī līdz ceturtdaļas beigām mājiniekiem neizdevās rezultātu izlīdzināt, pretinieki visu laiku tika turēti vien pāris punktu atstatumā.

Mača noslēdzošā ceturtdaļa aizritēja izteiktā bezkompromisa cīņā. Piecas minūtes pirms spēles beigām "VEF Rīga" pirmo reizi mačā prata izvirzīties vadībā (65:64), tomēr divas minūtes pirms pamatlaika beigām vadību atkal bija atguvusi "Ventspils" komanda - 70:69.

Cīņas beigas izritēja aizraujošā un saspīlētā cīņā, uzvaras grožus savās rokās tomēr nosargājot ventspilniekiem, lai arī "VEF Rīga" bija laba iespēja panākt izlīdzinājumu un parūpēties par pagarinājumu.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "VEF Rīga" uzvarēja izbraukumā ar 79:70.
Trešā spēle notiks svētdien Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!