Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Basketbola klubs "Ventspils" otrdien ar uzvaru sāka FIBA Izaicinājuma kausa K grupas turnīru, savā laukumā otrdienas vakarā ar rezultātu 100:65 apspēlējot portugāļu "Lisboa e Benfica".

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Ingus Bankevics. Arī Jānim Strēlniekam izdevās īpaši produktīvs sniegums - 14 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas. 12 punkti Šauļum Kuzminskam, bet 11 Rašada Andersona kontā.

Pretinieku komandā 16 punkti Dženkinsa rēķinā.

Viesi no Portugāles maču sāka droši, pirmajās piecās minūtēs iemetot divreiz vairāk punktus nekā mājinieki (9:18), taču kopīgiem spēkiem līdz pirmās ceturtdaļas beigām kurzemnieki pietuvojās četru punktu attālumā (27:31). Palēnām ieskrienoties, otrās ceturtdaļas trešajā minūtē "Ventspils" izlīdzināja rezultātu pēc Jāņa Strēlnieka pustālā metiena (34:34).

Tam sekoja ventspilnieku izrāviens 8:2, kas lika viesiem prasīt minūtes pārtraukumu. Tas nelīdzēja - Gulbis ātrajā ar triecienu no augšas pirmo reizi panāca plus desmit (46:36), ko gan līdz puslaika beigām noturēt neizdevās - 50:41.

Trešajā ceturksnī ventspilnieki veica izšķirošo izrāvienu, pretinieku grozā bumbas raidot visdažādākajos veidos - metienos no apakšas, pustālajos metienos, trīspunktniekos un bumbas triecienos grozā no augšas.

73:49 pēc 30 spēlētām minūtēm lika portugāļiem izkārt balto karogu un noslēdzošajā ceturtdaļā šaubas par uzvarētāju vairs neradās. Par prieku sanākušajiem līdzjutējiem izdevās gūt arī simto punktu - to ar trejaci 12 sekundes pirms beigām izdarīja Bankevics, kļūstot par spēles rezultatīvāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!