Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" panācis vienošanos ar Oricevejunmi Efedžuku, kurš pagājušajā gadā "Barons" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu un finālsērijā tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, informē "Ventspils".

Līgums ar jaimaikā dzimušo spēlētāju noslēgts uz pusotru gadu ar tiesībām pārskatīt tā turpināšanu pēc šīs sezonas.

Efedžuku 2010./2011. gada sezonu uzsāka Čehijas komandā "CEZ Basketball Nymburk". Aizvadīja divas spēles Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā pret Beļģijas komandu "Charleroi", diemžēl čehi nekvalificējās Eirolīgas pamatturnīram, un drīz sadarbība ar Efedžuku tika pārtraukta. Eirolīgas divās kvalifikācijas spēlēs laukumā Efedžuku vidēji pavadīja 15 minūtes un guva 9,5 punktus. Šīs pašas komandas sastāvā Efedžuku piedalījās arī Adrijas līgas spēlēs, aizvadot 5 spēles, vidēji laukumā pavadot 10,6 minūtes un gūstot 3,4 punktus.

Novembra sākumā Efedžuku pievienojās Ukrainas klubam "Ferro – ZNTU Zaporozhye", vietējā čempionātā aizvadot 12 spēles, vidēji laukumā pavadot 27,4 minūtes un gūstot 15,2 punktus, asistējot 2,3 reizes un iegūstot 4,2 atlekušās bumbas.

"Esam pastiprinājuši komandas sastāvu ar Latvijā labi zināmo spēlētāju Efedžuku. Sagaidām, ka viņš BK "Ventspils" rindās spēlēs tik pat labi un vēl labāk kā iepriekšējā sezonā, kad viņam kopā ar BK "Barons" izdevās izcīnīt Latvijas čempiona titulu," saka "Ventspils" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens. "Viņa spēles stils var ne tikai sagādāt galvassāpes pretiniekiem, bet arī iepriecināt visus basketbola cienītājus ar skaistām spēles epizodēm, ko Efedžuku iepriekš jau ir demonstrēji Latvijas līdzjutējiem."

Rībens norāda, ka "līdz ar Efedžuku pievienošanos, komandas komplektāciju par pabeigtu vēl neuzskatām, jo ņemot vērā šīs sezonas saspringto spēļu grafiku un kluba uzstādītos augstos mērķus, mēs šobrīd izskatām iespēju pastiprināties arī komandas garajā galā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!