Foto: Scanpix
Latvijas basketbola klubam "Ventspils" līdz sezonas beigām pievienojies spēka uzbrucējs Brendons Hanters, kurš jau trešdien ieradīsies Ventspilī.

Kā informē "Ventspils", komandas jaunieguvums laukumā dosies piektdien, 11. martā, pirmajā MasterCard Baltijas Basketbola līgas Play Off spēlē pret Tartu "Rock" komandu.

"Fiziski spēcīgs spēlētājs. Par spīti salīdzinoši nelielajam augumam, produktīvi spēlē groza tuvumā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Nevairās no fiziskas spēles, tāpat ir pietiekami pieredzējis un meistarīgs, lai sezonas izskaņā palīdzētu mūsu komandai," saka "Ventspils" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens.

Amerikā dzimušais 30 gadus vecais un 201 cm garais Brendons Hanters savu basketbola karjeru uzsāka Ohio universitātē un visus studiju gadus spēlēja koledžas komandā. 2003. gadā iekļuvis Nacionālās Basketbola Asociācijas komandā Bostonas "Celtics", kurā aizvadīja vienu pilnu sezonu, bet nākamās sezonas vidū pievienojās citam NBA klubam Orlando "Magic".

Diemžēl tajā sezonā viņš guva traumu, un tālākie mēģinājumi NBA karjerā bija neveiksmīgi, tāpēc 2006. gadā viņš devās uz Eiropu un pievienojās Itālijas klubam "Livorno Basket". Nākošo sezonu viņš pavadīja citā Itālijas klubā "Angelico Biella", bet 2008./2009. gada sezonā pievienojās "Premiata Montegranaro" klubam Itālijā. Pagājušo sezonu Hanters aizvadīja Izraēlas klubā Jeruzālemas "Hapoel". Šajā sezonā viņš pārcēlās uz Turciju, kur pievienojās "Aliaga Petkim" komandai, kurā bija arī latviešu spēlētājs Kaspars Kambala.

"Aliagas Pertkim" sastāvā Hanters aizvadīja 19 spēles, laukumā vidēji pavadot 26 minūtes, gūstot 11 punktus un iegūstot 6 atlekušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!