Foto: DELFI
Uzvaru pirmajā FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināla spēlē otrdien izcīnīja latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas ar rezultātu 68:51 savā laukumā pārspēja Itālijas spēcīgāko komandu Taranto "Cras Basket".

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija francūziete Sandrīna Grudā, bet Olga Artjošina izcēlās ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Tikmēr "Cras Basket" vienībā ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Elodī Godēna.

Sērija risināsies līdz vienas komandas divām uzvarām. Nākamā cīņa notiks piektdien Itālijā.

Ceturtdaļfinālā iekļuvušas arī divas Latvijas basketbolistes - Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce" tiksies ar latvietes bijušo komandu un pēdējo trīs gadu sacensību čempionvienību Maskavas apgabala "Sparta&K".

Savukārt Guntas Baško pārstāvētā Polijas vienība Krakovas "Wisla Can-Pack" spēkosies ar Spānijas komandu "Halcon Avenida". Baško iepriekš spēlējusi "Halcon Avenida" komandā, kad to trenēja spānis Hosē Ernandess, kurš tagad ir "Wisla Can-Pack" galvenais treneris. Zīmīgi, ka toreiz vienība spēja iekļūt FIBA Eirolīgas finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!