Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc nedaudz vairāk kā mēneša darba no Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris' galvenā trenera amata atkāpies Ramūns Butauts, kura vadībā komanda ļoti neveiksmīgi aizvadīja pēdējās spēles.

Butauts komandu sāka trenēt pagājušā gada nogalē. Pēc Butauta atnākšanas "Žalgiris" fantastiskā kārtā spēja iekļūt ULEB Eirolīgas otrajā kārtā, taču tad sekoja snieguma kritums – uzvaras mijās ar nepiedodamiem zaudējumiem. Lietuvas čempionātā komanda zaudēja Viļņas komandai "Perlas", bet "MasterCard" Baltijas Basketbola līgā (BBL) – Latvijas čempioniem "Ventspilij". Tāpat "Žalgiris" ar diviem zaudējumiem uzsāka Eirolīgas otro posmu, bet ar grūtībām tikai BBL čempionātā pieveica "Nevežis" vienību.

Ņemot vērā neizteiksmīgo sniegumu, "Žalgiris" kluba vadībā nolēma pārtraukt sadarbību ar Butautu. Kopā ar Butautu atlaists arī "Žalgiris" sporta direktors, bijušais komandas spēlētājs Aļģirds Brazis.

Butauts šajā sezonā ir trenējis jau divus klubus. Decembrī kādreizējais "ASK Rīga" un Lietuvas izlases galvenais treneris aizgāja no Ukrainas kluba "Doņeck", kuram radās lielas finansiālas problēmas un kurš vēlāk paziņoja par bankrotu.

Pagaidām trenera pienākumus komandā veic Darjus Maskoļūns un Gvidons Markevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!