Foto: DELFI.lt
Uzvaru Lietuvas Basketbola čempionātā (LKL) piektajā finālspēlē ceturtdien izcīnīja Kauņas "Žalgiris" komanda, tādējādi pēc divu gadu pārtraukuma kļūstot par valsts čempioniem.

Ceturtdienas mačā, ko apmeklēja arī Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite, "Žalgiris" savā laukumā ar 95:69 (29:22, 25:10, 18:22, 23:15) uzvarēja iepriekšējo divu gadu valsts čempionvienību Viļņas "Lietuvos rytas", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Uzvarētājiem rezultatīvākais šajā cīņā ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Tads Klimavičs, bet "Lietuvos rytas" sastāvā 13 punktus iekrāja Kenans Bajramovičs.

Par Lietuvas čempioniem "Žalgiris" basketbolisti kļuvuši 23.reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Sērijas pirmajā mačā Kauņas klubs tika pie uzvaras, taču otrajā cīņā "Lietuvos rytas" panāca izlīdzinājumu. Taču tad "Žalgiris" tika pie trijām uzvarām pēc kārtas.

Pusfināla sērijās "Žalgiris" ar 2-0 uzvarēja Utenas "Juventus" komandu, bet "Lietuvos rytas" ar 2-0 pārspēja Prienu "Rūdupis". Līdz trijām uzvarām noritējušajā sērijā par trešo vietu uzvaru ar 3-0 izcīnīja "Rūdupis".

Kā ziņots, "Žalgiris" kļuva par aizvadītā "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas čempionāta uzvarētājiem, finālspēlē ar 75:67 uzvarot Latvijas klubu "VEF Rīga".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!