Pēc zaudējuma Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas trešajā spēlē pret "TTT Rīga" komandu pagājušās sezonas čempionvienību "Cēsis" svētdien pameta galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, amerikāņu leģionāre Kristena Mena, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Māris Bružiks.

Tikmēr laikraksts "Diena" pirmdienas rītā vēsta, ka komandu pametušas vēl trīs latviešu basketbolistes: Ieva Tāre, Anete Horelika un Zane Eglīte. "Uzskatu, ka tā ir nepatiesa apmelošana. Visas esam cīnījušās divās līgās, spēlējām uz pretsāpju špricēm," stāstījusi Tāre. "Tāds precedents nav bijis, ka finālsērijas laikā atbrīvo treneri. Neesam nodevējas, kā mūs nosauca kluba prezidents," viņa piebildusi.

Kā ziņots, aizvadītajā spēlē "Cēsu" komanda zaudēja ar 53:77, nonākot zaudētājas lomā ar 1-2 arī visā sērijā līdz trim uzvarām.

Pēc mača Zvirgzdiņš atvadījās no komandas.

"Ja būtu 1.aprīlis, teiktu, ka šis ir labs joks. Skumji, ka uzzināju to no žurnālistiem, turklāt tas radīja stresu un saspringumu laukumā," savu atlaišanu no amata komentēja Zvirgzdiņš. "Paldies meitenēm, kas sitās par mani pēdējā spēlē, lai glābtu manu svilstošo dibenu. Es un Bružiks vairs neesam komandā, kurai būšot jauni treneri. Visi, kas mani pazīst, zina, ka spēļu dienās vispār neielaižos sarunās, un ar "TTT Rīga" vadību pēdējo reizi runāju 2001.gadā, kad pametu komandu."

"Pēc spēles novēlēju meitenēm veiksmi. Aizvadījām veiksmīgu sezonu. Ar šo sastāvu abās līgās esam uzvarējušas vairākas favorītes, turklāt ne vienu reiz vien. Šis mums bija tikai septītais zaudējums sezonā. Žēl, ka šāda situācija notiek fināla laikā," atzina Zvirgzdiņš.

Arī Mena atklāja, ka vairs nespēlēs komandā, jo nepiekrīt kluba "Cēsis" prezidenta Krišjāņa Kļaviņa lēmumam.

"Nezinu, ko domā citas spēlētājas, bet es trenerim uzticējos. Šāds lēmums ir smieklīgs un atsakos būt daļa no komandas," emocionāli teica Mena, nesavaldot asaras.

Zvirgzdiņš teica, ka nākamās finālsērijas spēles neskatīsies un tagad viņam jāsāk meklēt jauns darbs, jo viņš izteicās, ka būs gatavs pieņemt jebkuru piedāvājumu, nešķirojot vīriešu vai sieviešu basketbolu, jo uzskata, ka var būt noderīgs abos.

"Ja pirms diviem gadiem varēju izvēlēties, tad tagad primārais ir dabūt kaut vienu piedāvājumu. Man pašam nav savs aģents, tāpēc tas var būt sarežģīti," izteicās Zvirgzdiņš.

Tikmēr Kļaviņš apstiprināja, ka darbs trenerim ir uzteikts, tomēr spēlētājām ir līgumi, tāpēc Menai un pārējām spēlētājām, kuras nevēlēsies palikt, būs jāspēlē. "Viņām jāizpilda visas līguma prasības."

Kļaviņš izteicās, ka savu ažiotāžas sacelšanu nenožēlo, jo ir pārliecināts, ka viņam bija taisnība. "Cēsu" komandas direktors vēlreiz apgalvoja, ka pie Zvirgzdiņa stundu pirms finālsērijas otrā mača uz mājām ierādās "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips un ģenerālmenedžeris Egils Lūsis, turklāt Zvirgzdiņš pirmajā finālspēlē pieņēma daudzus dīvainus lēmumus.

Kļaviņš atklāja, ka treneris pēc spēles ģērbtuvē esot izmetis, ka cīnīsies citās instancēs, taču Kļaviņš neuztraucas par iespējamajiem tiesu darbiem, jo viņam ir pierādījumi.

Tāpat Kļaviņš piebilda, ka vienības jaunais galvenais treneris jau ir apzināts, tomēr viņš nevēlējās atklāt tā vārdu.

LSBL finālsērijas ceturtais mačs, kas var būt arī pēdējais, notiks otrdien Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!