Foto: F64
Elīna Babkina un Zane Tamane Eiropas čempionāta pirmajā posmā labojušas Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības labāko sasniegumu sarakstu Eiropas čempionātu finālturnīros, informē Latvijas Basketbola savienība.

Elīna Babkina mačā ar Franciju laukumā pavadīja 39 minūtes 59 sekundes - ilgāk, nekā vienā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē to darījusi kāda cita Latvijas basketboliste. Ieprieksējais rekords piederēja Anetei Jēkabsonei-Žogotai, kura 2009.gadā ar Grieķiju nospēlēja 39 minūtes 42 sekundes (abos gadījumos bija pagarinājumi).

Elīna mačā ar Franciju izdarīja 18 divpunktu metienus (precīzi bija 8), aktivitātē pārspējot Lienes Jansones sniegumu 2005.gadā mačā ar Grieķiju (9/16).

Babkinai arī viens antirekords - 8 kļūdas mačā ar Horvātiju. Iepriekš visvairāk bija Guntai Baško, kura 2005.gadā spēlēs ar Vāciju un Čehiju bija kļūdījusies pa 7 reizēm.

Zane Tamane spēlē ar Franciju atkārtoja divus valstsvienības rekordus - 15 atlēkušo bumbu, no tām 11 izcīnītas aizsardzībā. Rekordistes gods jādala ar Lieni Jansoni (15 bumbu 2005.gadā pret Grieķiju) un Guntu Baško (11 bumbu aizsardzībā 2005.gadā pret Poliju).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!