Foto: AFP/Scanpix
Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālmačā svētdien triumfēja Krievijas izlase, kas ar rezultātu 59:42 (19:8, 14:15, 13:11, 13:8) pārliecinoši pieveica Turciju.

Rezultatīvākā uzvarētajām ar 18 gūtajiem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Marija Stepanova, bet ar 12 punktiem izcēlās Jeļena Daņiločkina.

Savukārt Turcijai ar desmit punktiem palīdzēja Birsela Vardarli.

Maču sekmīgāk uzsāka Krievijas izlase, kas pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar rezultātu 19:8, bet otrās ceturtdaļas pirmajā pusē panāca arī 26:12. Tomēr turpinājumā turcietes Bahara Kaglara un Sazije Ivegina īsā laika sprīdī realizēja divus tālmetienus. Puslaika otrā puse ritēja mazrezultatīvā cīņā un pēc 20 spēlētām minūtēm Krievija atradās vadībā ar 33:23.

Otro puslaiku atkal daudz sekmīgāk aizvadīja krievietes, ceturtās ceturtdaļas vidū panākot 55:34. Šajā brīdī Krievijas izlase atslāba, kas ļāva Turcijai gūt septiņus bezatbildes punktus. Tomēr neko vairāk Turcija vairs panākt nespēja, piedzīvojot neveiksmi.

Par Eiropas sieviešu basketbola čempionāta vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Jeļena Daņiločkina no čempionvienības Krievijas.

Aizvadītajā turnīrā Daņiločkina vidēji mačā guva 13,9 punktus, turklāt realizēja 55 procentus izpildīto tālmetienu.

Pusfināla cīņā Daņiločkina izcēlās ar 18 punktiem, bet finālā guva 12 punktus.

Krievija spēlēja sestajā Eiropas čempionāta finālā pēc kārtas, uzvarot katrā otrajā no tiem. Savukārt Turcija nekad iepriekš Eiropas čempionātos nebija tikusi augstāk par astoto vietu.

Iepriekš svētdien mačā par trešo vietu iepriekšējā turnīra spēcīgākā komanda Francija ar 63:56 pieveica Čehiju.

Kā ziņots, pusfinālos Krievija ar 85:53 uzvarēja Čehijas izlasi, bet Turcija ar 68:62 pagarinājumā uzvarēja Franciju.

Jau vēstīts, ka sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificējās 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildu kvalifikācijas turnīrā.

Mačā par piekto vietu Horvātijas izlase sestdien ar 73:59 uzvarēja Melnkalni, bet septītajā vietā ierindojās Lietuva, kas ar 75:56 uzvarēja Latvijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!