Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Katovicē ieņēma otro vietu Eiropas čempionāta otrā posma F grupā, pēdējā spēlē dramatiskā cīņā ar 70:74 piekāpjoties Melnkalnes vasltsvienībai.

Pēc pirmās ceturtdaļas Latvija bija vadībā ar 22:16, pēc pirmā puslaika Latvija jau zaudēja ar 36:45, bet pēc trešās ceturtdaļas - ar 48:58.

Tādējādi Melnkalne turpināja savu uzvaru sēriju EČ finālturnīrā un F grupā ieņēma pirmo vietu. Ceturtdaļfinālā 30.jūnijā Melnkalnes basketbolistes tiksies ar E grupas ceturto labāko vienību. Melnkalne ir vienīgā komanda, kura EČ finālturnīrā šogad nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Savukārt Latvija F grupā palika otrā un ceturtdaļfinālā 29.jūnijā tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē aizvadītajā mačā ar 16 gūtajiem punktiem bija Ieva Kubliņa, ar 12 punktiem izcēlās Gunta Baško, bet pa 11 punktiem bija Elīnas Babkinas un Lienes Jansones rēķinā.

Savukārt Melnkalnes izlasē ar 24 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jeļena Dubļeviča.

Mačs sākās rezultatīvā cīņā un jau pēc pirmajām trijām ar pusi minūtēm rezultāts bija 10:4 Latvijas izlases labā, bet astotajā minūtē Latvijas izlase jau atradās vadībā ar 20:11. Pēc Zanes Tamanes precīza metiena latvietes panāca arī 22:11, bet pēdējos piecus punktus ceturtdaļā guva Melnkalnes basketbolistes un pēc desmit minūtēm Latvijas izlase atradās vadībā ar 22:16.

Otro ceturtdaļu latvietes uzsāka neveiksmīgi un Melnkalnes izlase pietuvojās līdz 21:22. Uz to ar četriem punktiem atbildēja Latvijas izlase, bet pēc tam Melnkalne guva 14 punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 35:26. Pēc 15 spēlētām minūtēm Dubļeviča jau bija guvusi 18 punktus.

Kā jau sieviešu basketbolā, uz šo Melnkalnes izrāvienu ar septiņiem bezatbildes punktiem atbildēja Latvijas izlase, pietuvojoties līdz divu punktu deficītam. Savukārt pirmā puslaika izskaņā atkal sekmīgāka bija Melnkalne - Dubļeviča pēdējā sekundē caurgājienā atguva savai komandai deviņu punktu pārsvaru 45:36.

Trešo ceturtdaļu abas komandas turpināja aizvadīt aktīvā cīņā, bet ar mainīgām sekmēm. Pirmos piecus punktus guva Latvijas izlase, bet tuvāk par pieciem punktiem tā nespēja pietuvoties. Tomēr arī Melnkalne ilgstoši nespēja iegūt vairāk nekā deviņu punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas beigu daļā traumu guva viena no Latvijas izlases līderēm Tamane, kura laukumā vairs nevarēja atgriezties. Ceturtdaļas pēdējā minūtē Melnkalne ieguva arī desmit punktu pārsvaru un pirms pēdējām desmit minūtēm latvietes zaudēja ar 48:58.

Izšķirošajā ceturtdaļā Melnkalnes izlase izvirzījās vadībā arī ar 61:48. Tomēr turpinājumā īsā laika sprīdī tālmetienus realizēja Gunta Baško un Kubliņa, kas Latvijai ļāva atkal pietuvoties līdz 57:63. Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām tālmetienu realizēja arī Liene Jansone, pietuvojoties līdz 66:70.

Priekšpēdējā minūtē pēc Elīnas Babkinas caurgājiena latvietes panāca 68:70, bet vēlāk arī 70:72, tomēr sekojošo soda metienu Babkina nerealizēja. Turpinājumā tuvāk pietuvoties Latvijas izlase nespēja, piedzīvojot zaudējumu ar 70:74.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!