Foto: F64
Otro zaudējumu Eiropas čempionāta finālturnīrā piektdien piedzīvoja Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas ar 57:66 piekāpās pērnā EČ bronzas medaļu ieguvējām Spānijas basketbolistēm.

Latvijai 17 punktus guva Elīna Babkina, bet 12 punktus - Ieva Kubliņa. Spānijai pa 16 punktiem guva Anna Montanjana un Sančo Litla.


Mača sākumā Latvijas izlase nonāca zaudētājas lomā ar 0:6, bet pirmos punktus latvietes guva tikai pēc nospēlētām četrām minūtēm, kad precīzi meta Zane Tamane. Turpinājumā Latvijas komandai izdevās izlīdzināt rezultātu 6:6, bet pēc tam laukumā ritēja līdzīga spēkošanās ar nelielu Spānijas izlases pārsvaru, bet pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas basketbolistēm bija trīs punktu deficīts - 10:13.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija panāca izlīdzinājumu, bet pēc Aijas Putniņas viena realizētā soda metiena latvietes pirmo reizi šajā mačā izvirzījās arī vadībā ar 14:13. Spēles turpinājumā vadības groži nonāca te vienas, te otras komandas rokās, bet pirmā puslaika galotnē nedaudz sekmīgāk nospēlēja Spānijas izlase, kas prata iekrāt četru punktu pārsvaru - 27:23.

Trešās ceturtdaļas sākumā Spānija ieguva sešu punktu pārsvaru, taču Latvijas basketbolistes veica nelielu izrāvienu un pietuvojās līdz 28:29. Tomēr pārņemt vadību latvietēm gan neizdevās, jo trešās ceturtdaļas otrajā pusē Spānijas izlase ļoti veiksmīgi darbojās uzbrukumā un iekrāja desmit punktu pārsvaru pirms mača noslēdzošajām desmit minūtēm - 46:36.

Spēles pēdējās desmit minūtēs cīņas scenārijs būtiski nemainījās. Spānijas basketbolistes turpināja ar labām sekmēm spēlēt uzbrukumā un pakāpeniski palielināja pārsvaru, kas piecas minūtes pirms cīņas beigām sasniedza 13 punktus (60:47). Turpinājumā Latvijas izlase spēja pietuvoties līdz deviņu punktu attālumam (51:60), taču tuvāk latvietes netika un Spānijas uzvara netika apdraudēta. Atlikušajās minūtēs spānietes nedaudz palielināja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 66:57.

Spānijas basketbolistēm otrajā posmā pirms pēdējās spēles ir pa divām uzvarām un diviem zaudējumiem, bet Latvijai ir trīs uzvaras un viens zaudējums. Latvijas basketbolistes jau pirms spēles pret spānietēm bija sev nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā.

Abu komandu ceļi kopumā ir krustojušies astoņas reizes, bet Latvijai ir tikai viena uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!