Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta "mazajā pusfinālā" cīņā par 5.-8.vietu, tādējādi zaudējot arī cerības tikt uz 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbolistes pusfinālā cīņā par 5.-8.vietai ar 75:84 zaudēja Horvātijai, kas tādējādi turpinās cīņu par piekto vietu un pēdējo ceļazīmi uz Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 16 gūtajiem punktiem bija Zane Tamane, Elīna Babkina iekrāja 15 punktus, bet Ieva Kubliņa izcēlās ar 12 punktiem un izcīnītām 13 atlēkušajām bumbām.

Savukārt Horvātijas valstsvienības labā Jeļena Iveziča guva 19 punktus, bet Iva Ciglara pretinieču grozā sameta 17 punktus, kā arī izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Mača sākumā Horvātija izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr Latvijas izlase pēc Ievas Kubliņas pieciem gūtiem punktiem pēc kārtas pārņēma vadību ar 5:3. Turpinājumā cīņa bija līdzīga un nevienai komandai neizdevās kāds vērā ņemams izrāviens, un rezultāts saglabājās līdzīgs, bet pirmās ceturtdaļas beigu daļā sekmīgāk nospēlēja Latvijas komanda, kas spēja iekrāt piecu punktu pārsvaru - 20:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā Horvātijai izdevās izlīdzināt rezultātu, bet mača turpinājumā abas komandas apmainījās ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem un cīņas vadība mainījās vairākas reizes. Ceturtdaļas vidū Horvātijas basketbolistēm izdevās neliels izrāviens, pēc kura viņas atradās vadībā ar 34:27. Tomēr nākamajās divās minūtēs latvietes guva septiņus punktus pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu 34:34. Atlikušajās pirmā puslaika minūtēs punktus guva tikai horvātietes, un pēc pirmajām 20 minūtēm Latvija zaudēja ar 34:37.

Otrā puslaika sākumā Latvijas izlase pārņēma vadību ar 39:37, tomēr lielāku pārsvaru latvietēm gan neizdevās iegūt un cīņa ritēja līdzīgi. Spēles gaita krasi mainījās trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad Horvātijas izlase no 49:48 panāca 56:48, iekrājot lielāko pārsvaru šajā mačā. Pēc diviem precīziem Elīnas Babkinas soda metieniem latvietes pietuvojās līdz 50:56, tomēr tuvāk latvietēm gan neizdevās tikt. Horvātija spēja palielināt pārsvaru un pirms pēdējām desmit minūtēm Latvija zaudēja ar 52:61.

Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas izlase cīņas gaitu tā arī nespēja lauzt. Četras minūtes pirms spēles beigām Horvātija atradās vadībā ar 79:59, bet 40 sekundes pirms mača noslēguma latvietēm bija tikai astoņu punktu deficīts (73:81). Tomēr ne uz ko vairāk Latvijas izlase šajā spēlē nebija spējīga, piedzīvojot zaudējumu ar 75:84.

Latvijas basketbolistes trešdien neveiksmīgi aizvadīja EČ ceturtdaļfināla spēli, "bez variantiem" ar 72:83 zaudējot Krievijai. Savukārt Horvātija ceturtdaļfinālā ar 63:79 zaudēja Čehijai, no cerībām uz panākumu atvadoties trešajā ceturtdaļā un ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad ļāva pretiniecēm no 40:45 panākt 40:69.

Latvijas un Horvātijas ceļi šogad EČ jau krustojās – pirmā apļa pēdējā un izšķirošajā spēlē Latvija uzvarēja ar 67:61.

Kopumā Latvijas un Horvātijas izlases savā starpā spēlējušas astoņas reizes, bet Latvijas izlasei ir piecas uzvaras šajos mačos. FIBA līmeņa turnīros komandas ir spēlējušas sešas reizes, un arī šeit Latvijai ir pārsvars uzvarās 4-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!