Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase trešdien Katovicē uzsāk Eiropas čempionāta finālturnīra otro posmu un cīņu par iekļūšanu čempionātā.

Otrā posma pirmajā spēlē Latvijas izlase tiksies ar mājiniecēm Polijas basketbolistēm. Spēle sāksies pulksten 19 pēc Latvijas laika.

Latvijas basketbolistes jau trešdien var nodrošināt sev vietu ceturtdaļfinālā. Tas notiks tajā gadījumā, ja Latvija pati uzvarēs, bet pirms tam Melnkalnes izlase pieveiks Horvātiju.

Latvijas un Polijas basketbolistes savā starpā ir tikušās piecas reizes, bet trīs reizes no tām ir bijušas Eiropas čempionātos. 1995.gadā EČ kvalifikācijā Latvija zaudēja ar 84:96, 2005.gadā EČ finālturnīra priekšsacīkstēs Latvija uzvarēja ar 75:62, bet 2009.gadā Liepājā Latvijas basketbolistes uzvarēja pārliecinoši ar 86:52.

Divreiz komandas tikās arī pārbaudes spēlēs. 2006.gadā Kauņā Latvija zaudēja ar 69:78, bet šogad Karlovivaros Latvijas basketbolistes uzvarēja pagarinājumā ar 60:59.


Latvijas basketbolistes neveiksmīgi uzsāka Eiropas čempionātu Polijā, pirmajā spēlē ar 57:67 zaudējot Grieķijai, kas gan turpinājumā neiekļuva otrajā posmā. Toties Latvija turpinājumā uzvarēja, nodrošināja pirmo vietu D grupā un ar diviem panākumiem kontā iekļuva otrajā posmā.


Otrajā spēlē Latvija, atspēlējoties no desmit punktu deficīta, dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 59:56 pārspēja pašreizējās Eiropas čempiones Francijas basketbolistes. Savukārt D grupas pēdējā spēlē Latvijas basketbolistes atkal paglābās – trešās ceturtdaļas vidū Latvija zaudēja ar 38:53, bet beigās ar 67:61 uzvarēja Horvātiju.


Vēl otrajā posmā Latvija 24.jūnijā tiksies ar Spāniju, bet 26.jūnijā – ar Melnkalni.

Pirms otrā posma spēlēm F grupā Latvijai un Melnkalnei ir pa divām uzvarām, Francijai un Spānijai – pa vienai uzvarai, bet Polijai un Horvātijai uzvaru nav. E grupā otrajā posmā cīņās Čehija, Lietuva, Baltkrievija, Krievija, Lielbritānija un Turcija. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!