Foto: F64
Latvijas izlases basketboliste Zane Tamane pēc Eiropas čempionāta finālturnīra pirmā posma sacensībām ir labākā cīnītāja par atlēkušajām bumbām, liecina sacensību mājaslapa internetā.

Tamane vidēji spēlē ir izcīnījusi 12,3 atlēkušās bumbas spēlē, bet viņai seko Jeļena Ļevčanka un Marija Stepanova (abām deviņas bumbas vidēji spēlē).


Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Elīna Babkina ieņem ceturto vietu (16,7 punkti vidēji spēlē), Guna Baško – 14.vietu (12,7 punkti), bet Tamane – 18.vietu (11,7 punkti). Līdere ar 20 punktiem ir Alva Toprensa no Spānijas izlases.

Rezultatīvo piespēļu rādītājā Babkina ir otrajā vietā (vidēji piecas rezultatīvas piespēles spēlē). Līdere arī ar vidēji piecām rezultatīvām piespēlēm spēlē ir baltkrieviete Natālija Marčanka.


Pārtverto piespēļu sarakstā labāko sarakstā nav neviena Latvijas basketboliste, bet pieļauto kļūdu ziņā "līdere" ir Babkina – vidēji sešas kļūdas spēlē.

Komandu rādītājos Latvijas izlase ar vidēji spēlē gūto 61 punktu ieņem 12.vietu, bet ar vidēji spēlē ielaistajiem 61,3 punktiem Latvija ir septītā. Cīņā par atlēkušajām Latvija ir sestā (42,7 atlēkušās bumbas vidēji spēlē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!