Foto: F64
Pārbaudes spēlē basketbolā, gatavojoties pasaules čempionātam, sestdien Latvijas U-19 valstsvienība ar rezultātu 79:61 (30:21, 11:17, 20:10, 18:13) pieveica Kanādas vienaudžus.

Šajā mačā Latvijas izlasē pa 12 punktiem guva Kaspars Vecvagars un Artūrs Brēmers, bet pa 11 punktiem guva Jānis Timma un ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā izvēlētais Dāvis Bertāns, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Uz šo maču Latvijas izlasē nebija devušies Aleksejs Rostovs un Artūrs Bricis, bet malā palika Edmunds Dukulis.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Ziedoņa Jansona trenētā Latvijas izlase pirmdien spēkosies ar Krieviju.

Kā minēts, pirmajās trijās pārbaudes spēlēs Latvijas U-19 izlase spēkojās ar Baltkrievijas U-20 valstsvienību, piedzīvojot divus zaudējumus. Savukārt pēc tam Latvijas U-19 izlase ar rezultātu 61:68 piekāpās Brazīlijas vienaudžiem, bet ar 49:74 kapitulēja Latvijas U-20 valstsvienībai.

Pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā no 30. jūnija līdz 10.jūlijam risināsies Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Pasaules U-19 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda Valmierā spēlēs ar Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

Aizvadītajā vasarā Latvijas U-18 basketbola izlase Jansona vadībā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

Pasaules U-19 čempionāti notiek kopš 1979.gada. Līdz 2007.gadam tos rīkoja reizi četros gados, bet tagad Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) pārgājusi uz divu gadu ciklu. Latvijā notiks desmitais turnīrs. Iepriekš par čempioniem visvairāk reižu kļuvusi ASV komanda, kas uzvarējusi četros turnīros. 1983.gadā otro vietu PSRS izlases sastāvā izcīnīja Igors Miglinieks.

1999.gada pasaules čempionātā piedalījās arī Latvijas U-19 izlase, kas izcīnīja devīto vietu. Toreiz Raitis Grafs tika atzīts par čempionāta labāko centra spēlētāju.

Latvijas U-19 izlases kandidātu saraksts pasaules čempionātam: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Artūrs Bricis, Mārcis Vītols, Andrejs Gražulis, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!