Foto: F64
Zaudējumu trešajā pārbaudes spēlē, gatavojoties Latvijā paredzētajam pasaules čempionātam, sestdien izcīnīja Latvijas U-19 izlases basketbolisti, kas Olimpiskajā sporta centrā (OSC) ar rezultātu 60:67 (13:8, 12:14, 16:23, 19:22) piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās šajā mačā bija Jānis Timma, kurš guva 26 punktus, bet Artūrs Brēmers izcēlās ar astoņiem punktiem.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā tikšanās reizē piektdien uzvaru ar 65:57 svinēja baltkrievi, bet otrajā mačā sestdien Latvijas izlasei izdevās izcīnīt panākumu ar 72:65.

Šajās spēlēs Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons pārbaudīja tālākos rezervistus un izraudzījās 15-16 basketbolistus, kuri turpinās gatavoties pasaules čempionātam.


Jau vēstīts, ka Latvijas komandai vēl nav pievienojušies trīs spēlētāji, kuri sezonu pavadīja ārzemēs. Edmunds Dukulis un Ojārs Siliņš būs klāt jaunnedēļ treniņnometnē Kandavā, bet Dāvis Bertāns, kurš nometnē Itālijā atrādīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) skautiem, tiek gaidīts 14.jūnijā, kad sāksies darbs Valmierā.

11. un 12.jūnijā Rīgā paredzētas pārbaudes spēles ar Brazīlijas vienaudžiem. Vēl 26.jūnijā Lietuvas pilsētā Panevēžā Latvijas basketbolisti spēkosies ar Kanādas komandu, bet dienu vēlāk Valmierā tā spēkosies ar Krievijas izlasi.

Kā zināms, pasaules čempionāts no 30. jūnija līdz 10.jūlijam risināsies Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Kā ziņots, pasaules U-19 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda Valmierā spēlēs ar Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

Aizvadītajā vasarā Latvijas U-18 basketbola izlase Jansona vadībā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

Jau vēstīts, ka pasaules U-19 čempionāti notiek kopš 1979.gada. Līdz 2007.gadam tos rīkoja reizi četros gados, bet tagad Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) pārgājusi uz divu gadu ciklu. Latvijā notiks desmitais turnīrs. Iepriekš par čempioniem visvairāk reižu kļuvusi ASV komanda, kas uzvarējusi četros turnīros. 1983.gadā otro vietu PSRS izlases sastāvā izcīnīja Igors Miglinieks.

1999.gada pasaules čempionātā piedalījās arī Latvijas U-19 izlase, kas izcīnīja devīto vietu. Toreiz Raitis Grafs tika atzīts par čempionāta labāko centra spēlētāju.

Latvijas U-19 basketbola izlases kandidāti pasaules čempionātam: Kaspars Vecvagars (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Dāvis Čoders, Kārlis Apsītis, Andrejs Gražulis (visi Ventspils "Spars"), Artūrs Brēmers (Vestvindas akadēmija, ASV), Dāvis Bertāns (Ļubļanas "Olimpija", Slovēnija), Jānis Timma, Visvaldis Bikše (abi BS "Rīga"), Arnolds Helmanis ("Liepājas Lauvas 2"), Artūrs Vītiņš, Artūrs Bricis (abi "Rīga"/DSN), Renārs Magone ("Ogre"), Edmunds Dukulis ("Cantu", Itālija), Aleksejs Rostovs (CBA, Spānija), Mārtiņš Mīlbergs ("Cēsis"), Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas "Trenkwalder", Itālija), Edvards Bagatskis (Floridas Gaisa akadēmija, ASV), Ingars Aizpurs ("Gulbene"), Mārcis Vītols (Valmiera).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!