Foto: F64
Zaudējumu trešajā pārbaudes spēlē, gatavojoties Latvijā paredzētajam pasaules čempionātam, sestdien piedzīvoja Latvijas U-19 izlases basketbolisti, kas ar rezultātu 61:68 (16:18, 14:16, 22:12, 9:22) piekāpās Brazīlijas U-19 valstsvienību.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais bija Mārcis Vītols, kurš guva 13 punktus, bet ar 12 punktiem izcēlās Kārlis Apsītis un Artūrs Brēmers.

Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Kā minēts, pirmajā pārbaudes spēlē Latvija ar 57:65 piekāpās Baltkrievijas U-20 izlasei, bet otrajā abu komandu savstarpējā mačā svinēja uzvaru ar 72:56.

Savukārt citās pārbaudes spēlēs 26.jūnijā Lietuvas pilsētā Panevēžā Latvijas basketbolisti spēkosies ar Kanādas komandu, bet dienu vēlāk Valmierā tā spēkosies ar Krievijas izlasi.

Kā ziņots, pirmdien Latvijas U-19 basketbola izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons nosauca tos 15 spēlētājus, kuri turpina gatavošanos Latvijā paredzētajam pasaules čempionātam.

Atlikušie Latvijas izlasi kandidāti: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Artūrs Bricis, Mārcis Vītols, Andrejs Gražulis, Ronalds Elksnis, Sandis Bēts un Oskars Reinfelds.

Sezonu Itālijā pavadījušie Edmunds Dukulis un Ojārs Siliņš Latvijā atgriezās ikai ceturtdien, bet Slovēnijā spēlējušais Dāvis Bertāns izlasi sola pievienoties nākamnedēļ. Visi trīs minētie basketbolisti Latvijas izlasei pievienosies nākamajā treniņnometnē Valmierā, kas sāksies 14.jūnijā.

Kā zināms, pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā no 30. jūnija līdz 10.jūlijam risināsies Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Kā ziņots, pasaules U-19 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda Valmierā spēlēs ar Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

Aizvadītajā vasarā Latvijas U-18 basketbola izlase Jansona vadībā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

LETA jau vēstīja, ka pasaules U-19 čempionāti notiek kopš 1979.gada. Līdz 2007.gadam tos rīkoja reizi četros gados, bet tagad Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) pārgājusi uz divu gadu ciklu. Latvijā notiks desmitais turnīrs. Iepriekš par čempioniem visvairāk reižu kļuvusi ASV komanda, kas uzvarējusi četros turnīros. 1983.gadā otro vietu PSRS izlases sastāvā izcīnīja Igors Miglinieks.

1999.gada pasaules čempionātā piedalījās arī Latvijas U-19 izlase, kas izcīnīja devīto vietu. Toreiz Raitis Grafs tika atzīts par čempionāta labāko centra spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!