Foto: DELFI
Latvijas U-19 basketbola izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar zaudējumu pabeidza pasaules čempionātu, noslēgumā ierindojoties desmitajā vietā.

Pasaules čempionāta pēdējā spēlē Latvija cīņā par devīto vietu ar 73:81 piekāpās Brazīlijai, kas līdz ar to palika devītā.

Latvijas labā 25 punktus guva Dāvis Bertāns, 17 punktus - Edmunds Dukulis, bet 10 punktus - Jānis Timma. Brazīlijai rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Davi Roseto, 17 punktus guva Bruno Irigojens, bet 15 punktus - Rauls Netu.


Spēles sākumā Latvija bija vadībā 8:6, taču tad sniegumā iestājās kritums, ko izmantoja brazīlieši, noslēdzot pirmo ceturtdaļu savā labā ar 21:14. Otrajā ceturtdaļā Latvijas izlase turpināja spēlēt kā pa viļņiem – pietuvojās līdz 21:23, tad ļāva brazīliešiem palielināt pārsvaru līdz 40:28, bet pēc pirmā puslaika Latvija zaudēja ar 35:41.

Trešās ceturtdaļas vidū Latvijai izdevās uz brīdi atgūt vadību, bet neveiksmīgi aizvadītas trešās ceturtdaļas beigas, un pārsvars bija atkal Brazīlijai – 58:54. Pēdējās ceturtdaļas sākumā pēc Latvijas kļūdām uzbrukumā Brazīlija panāca arī 63:53, bet Latvijai arī šoreiz izdevās atspēlēties. 1:25 līdz pamatlaika beigām Dukulis pietuvināja Latviju līdz 68:71, pēc brīža Timma vēlreiz panāca "-3", taču pēdējā minūtē ar noteikumu pārkāpumu taktiku Latvijai neizdevās salauzt Brazīlijas pretestību – Latvijai zaudējums un desmitā vieta starp pasaules U-19 izlasēm.

Pasaules čempionātā Latvijas izlase kopumā astoņās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras.

Latvijas U-19 izlase otro reizi spēlēja pasaules čempionātā. Pirms 12 gadiem Latvijas junioru izlase pasaules čempionātā ieņēma devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!