Foto: F64
Latvijas U-20 basketbola izlase svētdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 74:49 (15:12, 19:17, 25:10, 17:10) pārliecinoši pieveica U-19 valstsvienību.

Šajā mačā uzvarētājiem pa 12 punktiem guva Armands Ošiņš un Jānis Antrops.

Savukārt U-19 valstsvienībā ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Artūrs Bricis, bet 12 punktus guva Oskars Reinfelds.

Kā ziņots, U-19 valstsvienība turpina gatavoties Latvijā paredzētajam pasaules čempionātam. Pirmdien tā Valmierā uzsāks izšķirošo treniņnometni. Šajā mačā Ziedoņa Jansona trenētajiem U-19 basketbolistiem vēl nepalīdzēja sezonu Itālijā pavadījušie Edmunds Dukulis un Ojārs Siliņš, kā arī Slovēnijā spēlējušais Dāvis Bertāns.

Šī U-19 izlasei bija piektā pārbaudes spēle - pirmajās trijās tā divreiz zaudēja Baltkrievijas U-20 izlasei, bet sestdienas vakarā ar 61:68 piekāpās Brazīlijas U-19 valstsvienībai.

Atlikušajās pārbaudes spēlēs 26.jūnijā Lietuvas pilsētā Panevēžā Latvijas basketbolisti spēkosies ar Kanādas U-19 komandu, bet dienu vēlāk Valmierā U-19 izlase spēkosies ar Krievijas vienaudžiem.

Kā zināms, pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā no 30. jūnija līdz 10.jūlijam risināsies Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Turnīra pirmajā posmā Latvijas komanda Valmierā spēlēs ar Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

Tikmēr Agra Galvanovska trenētā U-20 izlase gatavojas Eiropas čempionātam, kas no 14. līdz 24.jūlijam notiks Spānijas pilsētā Bilbao. Šī tai bija pirmā pārbaudes spēle.

Nākamajā pārbaudes spēlē otrdien U-20 izlase plāno spēkoties ar Brazīlijas U-19 valstsvienību. Pēc tam no 20. līdz 26.jūnijam Latvijas U-20 izlase piedalīsies pārbaudes spēļu turnīrā Turcijā, kur bez Latvijas un Turcijas vienībām piedalīsies arī Francijas, Krievijas, Ukrainas un Čehijas U-20 izlases.

2. un 3.jūlijā Latvijas izlase Rakverē divreiz tiksies ar Igaunijas vienaudžiem, bet pēdējā spēlē pirms Eiropas čempionāta tiksies ar Latvijas U-18 izlasi.

Eiropas čempionāta grupu turnīrā Latvijas U-20 izlase spēkosies ar Francijas, Horvātijas un Zviedrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!