Foto: DELFI
Pasaules U-19 basketbola čempionāta finālā sestdien iekļuva Serbijas izlase, kas pusfinālā spraigā cīņā "Arēnā Rīga" ar 76:71 pieveica Argentīnas juniorus.

Tagad finālā svētdien Serbija tiksies ar Lietuvu, bet Argentīna spēlē par trešo vietu cīnīsies ar Krieviju. Atgādinām, ka pirmajā pusfināla spēlē Lietuva ar 85:68 pieveica Krieviju, iekļūstot finālā.


Praktisku visu Serbijas un Argentīnas spēli cīņa ritēja punkts punktā. Uz vienas komandas nelielu atrāvienu otra komanda uzreiz atbildēja ar vairākiem gūtajiem punktiem, līdz ar to drošs pārsvars mačā nebija nevienai komandai. Spēles liktenis izšķīrās pēdējās minūtēs, kad pēc argentīniešu neveiksmīgiem uzbrukumiem un pārkāpumiem Bogičs Vujoševičs panāca 72:67. Atlikušajās 25 sekundēs argentīnieši vairs neko nespēja glābt, un Serbija iekļuva finālā.

Serbijas labā 25 punktus guva Bogdans Bogdanovičs, 15 punktus – Nemanja Besovičs, bet 14 punktus- Marko Gujaničičs. Argentīnas sastāvā labākais bija Markoss Delija, kurš guva 19 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, 13 punktus guva Huans Džiaveno, bet 12 punktus – Lučiano Masarelli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!