Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Gatavošanos šāgada pasaules čempionātam, kas notiks Rīgā, ceturtdien uzsāka Latvijas U-19 basketbola izlases kandidāti, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirmajos U-19 basketbola izlases treniņos ierindā bija tikai 12 spēlētāji, jo vairāki spēlētāji vēl aizņemti savos klubos ārzemēs, dažs ārstē traumu, daudziem jākārto eksāmeni.

"Īstā gatavošanās labākajā sastāvā sāksies mazliet vēlāk," galvenais treneris Ziedonis Jansons atzīst, ka darba plānu koriģējuši dažādi apstākļi. Taču lielas problēmas tie nesagādāšot.

"Pirmajā darba posmā skatīšos, kā sezonas laikā mazāk redzētie vai vispār neredzētie spēlētāji spēj iekļauties komandā, kuras kodolu veidos pērn Eiropas čempionātā spēlējušie basketbolisti," treneris nosauc pirmos mērķus. Nākamās nedēļas beigās paredzētas trīs pārbaudes spēles ar Baltkrievijas U-20 izlasi. Tajās sastāvs tiks variēts, lai pārbaudītu pēc iespējas vairāk kandidātu.

Otrajā darba posmā treniņnometnē Kandavā ierindā paliks 16-17 cilvēki. 11. un 12.jūnijā Rīgā paredzētas pārbaudes spēles ar Brazīlijas U-19 izlasi.

Treneris prognozē, ka pilnā labākajā sastāvā komanda sapulcēsies 13.jūnijā. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas Dāvis Bertāns NBA klubu izlūkiem atrādīsies nometnē Itālijā un pēc tās pievienosies Latvijas izlasei. Ap to pašu laiku ārsti prognozē Kaspara Vecvagara atgriešanos ierindā pēc rokas īkšķa lūzuma.

Līdz pasaules čempionāta sākumam atlikušajā laikā paredzētas vēl divas pārbaudes spēles – 26.jūnijā Panevēžā ar Kanādas izlasi, 27.jūnijā Valmierā ar Krievijas komandu.

Sestdien komanda viesosies Liepājā, kur no rīra paredzēts atklātais treniņš, bet pēc tam preses konference, kurā piedalīsies Ziedonis Jansons, LBS prezidents Valdis Voins un Liepājas Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Saskaņā ar 2009.gadā ieviesto tradīciju, basketbolisti piedalīsies ziedu stādīšanā, Raiņa parkā atveidojot pasaules U-19 čempionāta logotipu.

Pasaules U-19 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda grupas turnīrā cīnīsies ar Taivānas (30.jūnijā), Austrālijas (1.jūlijā) un Argentīnas (2.jūlijā) izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!