Foto: LETA
Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons pēc ceturtdien Rīgā notikušās pasaules čempionāta izlozes atzina, ka tagad galvā ir "konkrēts ķīselis" un trāpījusies ir ļoti raiba kompānija.

Foto galerija

Jau ziņots, ka Latvijas U-19 izlases basketbolisti tika ielozēti B grupā, kurā pretinieki būs Austrālija, Argentīna un Taivāna.

"Izloze ir izloze, bet visu jau noteiks mūsu gatavība un laukumā parādītais sniegums. Bet skatos uz šiem valstu nosaukumiem un galvā ir "konkrēts ķīselis". Nezinu, kad mums vēl būs iespēja spēlēt ar šādām valstīm," teica Jansons. "Sāksim strādāt. Viss jau būs atkarīgs no mums pašiem. Jau ar rītdienu mūsu video cilvēks meklēs pretinieku spēļu ierakstus, vāksim informāciju – mūsdienu tehnoloģiju laikmetā jau iespējas ir lielas iegūt video."

Jansons uzskata, ka jebkurās sacensībās galvenie favorīte ir ASV, taču "jāciena ir katrs pretinieks un nenovērtēt nedrīkst nevienu".

Latvijas U-19 izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāks 23.maijā. Pirmās divas nedēļas plānots aizvadīt Rīgā, tad treniņi būs arī Kandavā, plānots iemēģināt arī Valmieras sporta zāli, jo tajā mājas spēles pirmajos divos posmos aizvadīs Latvija. Pirms pasaules čempionāta Latvijas U-19 izlase aizvadīs piecas, sešas pārbaudes spēles – arī pret ASV un Brazīliju, ar kuru Latvija gan var tikties otrajā sacensību posmā.

Vēl izlozē noskaidrojās, ka A grupā spēlēs Krievija, Polija, Brazīlija un Tunisija; C grupā - Lietuva, Horvātija, Kanāda un Koreja; D grupā - ASV, Serbija, Ķīna un Ēģipte.

Grupu turnīra pirmā kārta no 30. jūnija līdz 2. jūlijam notiks Liepājā un Valmierā. Katras apakšgrupas trīs labākās komandas iekļūs grupu turnīra otrajā kārtā, kas risināsies no 4. līdz 6. jūlijam. Otrajā posmā vienā grupā būs A un B grupu trīs labākās, komandas, bet otrā grupā – trīs labākās vienības no C un D grupām. Tādējādi Latvija pirmajos divos sacensību posmos nevarēs tikties ar divām favorītēm – ASV un Lietuvu.

E un F grupu četras labākās izlases kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kuras notiks Rīgā no 8. līdz 10. jūlijam, izspēlējot ceturtdaļfinālus, pusfinālus un spēles par medaļām. Spēles par 13. - 16. vietu tiks aizvadītas Liepājā.

Pirmajā spēlē 30.jūnijā Latvija tiksies ar Taivānu, 1.jūlijā – ar Austrāliju, bet 2.jūlijā – ar Argentīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!