Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc priekšpēdējās pārbaudes spēles trešdien paziņoja valstsvienības sastāvu dalībai 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas nākamnedēļ sāksies Lietuvā.

Jau ziņots, ka Latvija trešdien izcīnīja pirmo uzvaru pārbaudes spēlēs, ar 84:73 pieveicot Gruziju. Pēc šī mača Bagatskis kā pēdējos divus no kandidātu saraksta atskaitīja Akseli Vairogu un Lauri Blau, informē Latvijas Basketbola savienība.

"Pieņemt lēmumu par sastāvu bija ļoti grūti. Visi spēlētāji strādāja no sirds, visi centās un arī varēja palīdzēt. Tomēr divus pēdējos "liekos" vajadzēja atrast un šajā ziņā manas domas sakrita ar abu manu kolēģu viedokli," lēmumu pamato Bagatskis. "Akselis Vairogs ar savu enerģiju vairākos mačos ienesa dzīvīgumu komandas spēlē. Tomēr Mareks Jurevičus pierādīja, ka ir stabilāks. Iespēju sevi parādīt viņam bija mazāk, tomēr Mareks nesalūza un tās izmantoja, pierādīdams, ka ir nobriedis spēlētājs."

Bagatskis skaidroja, ka uz "Eurobasket 2011" nolemts ņemt divus centra spēlētājus, jo "Blaus zaudēja konkurencē ar Mārtiņu Meieru un Andreju Šeļakovu", bet "nepieciešamības gadījumā šajā pozīcijā var spēlēt arī Rolands Freimanis".

"Savukārt Mareks Mejeris šodien parādīja, ka var uzņemties iniciatīvu un palīdzēt 4.numura pozīcijā. Viņam ir visi dotumi, lai izaugtu par ļoti labu spēlētāju un nešaubos, ka Eiropas čempionātā gūtā pieredze palīdzēs šajā procesā," turpina Bagatskis. "Šodien iepriecināja ne tikai rezultāts, bet arī spēles saturs. Neatceros gadījumu, kad kādai komandai puslaikā nebūtu bijis nevienas kļūdas, kā tas izdevās mums (visā mačā 4). Turklāt trīspunktnieku nebija pārāk daudz, toties precizitāte - ļoti laba (visā spēlē 11/24). Kaut arī slikti metām divpunktniekus un sodus, spēle bez kļūdām ļāva līdzsvarot mača gaitu."

"Otrajā puslaikā mūsu agresīvā spēle nokaitināja pretiniekus, sākās izteikta spēka cīņa un prieks, ka spējām ne tikai tādu uzspiest pretiniekiem, bet arī paši izturējām līdz galam. Spēlējām pacietīgi, kontrolējām cīņas gaitu," piebilst Bagatskis. "Protams, pēc sešiem zaudējumiem uzvarēt ir patīkami. Ceru, ka, ka šāds rezultāts nostiprinās spēlētājiem pārliecību par sevi un palīdzēs spēlēt vēl labāk. Savukārt līdzjutēji vairāk noticēs mums un neatstās bez atbalsta ne pēdējā pārbaudes mačā Jelgavā, ne Eiropas čempionāta cīņās Šauļos."

Sestdien plkst.17 Jelgavā Latvijas komandai pēdējā pārbaudes spēle ar Lielbritānijas vienību, bet Eiropas čempionātā priekšsacīkstēs Latvija tiksies ar Franciju, Serbiju, Vāciju, Itāliju un Izraēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!