Foto: DELFI.lt
Lietuvā notiekošā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta spēlē par trešo vietu svētdien Krievijas izlase ar rezultātu 72:68 (17:13, 19:17, 16:20, 20:18) uzvarēja Maķedonijas basketbolistus, izcīnot čempionāta bronzas godalgas.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva komandas līderis Andrejs Kiriļenko, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, bet Maķedonijas izlases rindās ar 22 punktiem izcēlās Bo Makkalebs.

Spēles ievads aizritēja līdzīgā cīņā, līdz sestajā minūtē Krievijas basketbolisti guva piecus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 11:6. Maķedonijas pārstāvji gan neļāva pretiniekiem veikt pirmo nopietno atrāvienu, ātri atspēlējoties, taču pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar četru punktu deficītu (13:17).

Arī mača turpinājumā vadībā visu laiku atradās Krievijasizlase, gan nespējot pārsniegt septiņu punktu atrāviena atzīmi. Tā cīņas gaitā krievi atradās vadībā ar 28:21 un 30:23.

Trešās ceturtdaļas ievadā Krievijas spēlētāju pārsvars sasniedza jau deviņus punktus - 41:32. Taču turpinājumā Maķedonijas izlase lēnām un pacietīgi deldēja pretinieku pārsvaru, ceturtās ceturtdaļas pašā sākumā arī izvirzoties vadībā (53:52).

Mača izskaņā aizritēja ļoti saspringtā cīņā, vadībā ar nelielu punktu starpību pārsvarā atrodoties krieviem. Minūti pirms cīņas beigām Krievijas vienība atradās vadībā ar 68:65, taču maķedonieši rezultātu uzreiz izlīdzināja. Kad līdz mača beigām bija atlikušas 15 sekundes, Krievijas izlases pārsvars bija divi punkti (70:68), taču maķedoniešu pēdējo sekunžu centieni bija neveiksmīgi, kamēr Krievijas basketbolisti no soda metienu līnijas meta nekļūdīgi.

Pēdējo reizi Eiropas čempionāta medaļas Krievijas basketbolisti izcīnīja pirms četriem gadiem, kad kļuva par kontinenta čempioniem.


Plkst.21 laukumā dosies Spānijas un Francijas izlases, noskaidrojot Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu.

Francijas basketbola izlase līdz šim Eiropas čempionāta finālā spēlējusi tikai vienu reizi, kad 1949.gadā izšķirošajā mačā zaudēja Ēģiptei.

Tikmēr Spānija no pēdējiem sešiem Eiropas čempionātiem finālmačos piedalījusies četras reizes, uzvarot gan tikai vienā no tiem - iepriekšējā turnīrā 2009.gadā. Kopumā Spānijas izlase finālā spēlējusi septiņas reizes, bet uzvarējusi tikai reizi.

Kā ziņots, pusfinālos pašreizējie Eiropas čempioni spāņi ar 92:80 pieveica Maķedoniju, savukārt Francijas izlase ar 79:71 pieveica Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā līdz tam nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Spēlē par piekto vietu sestdien Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 73:69 pieveica Grieķiju, bet mačā par septīto pozīciju Slovēnija ar rezultātu 72:68 pārspēja Serbiju.

Kā ziņots, 2012.gada olimpiskajām spēlē Londonā automātiski kvalificējušās turnīra finālistes, bet komandas, kas ierindosies 3.-6.vietā, piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla dueļos Spānija ar rezultātu 86:64 samērā pārliecinoši pieveica Slovēniju, Maķedonija ar 67:65 apspēlēja Lietuvas valstsvienību, Francijas vienība ar 64:56 uzvarēja Grieķiju, bet Krievija ar 77:67 pieveica Serbiju.

Visas izslēgšanas spēles komandas aizvada Kauņā.

Kā ziņots, turnīra otrajā posmā E apakšgrupā bija apvienojušās pa trijām spēcīgākajām komandām, kas pirmajā posmā spēlēja A un B grupās, bet F grupā spēlēja C un D grupu spēcīgākās vienības.

Uz otro posmu komandas līdzi ņēma savstarpējo spēļu rezultātus turnīra pirmajā posmā.

E grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja Spānija, kurai ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu attiecību sekoja Francija. Lietuvas kontā bija trīs uzvaras, Serbija izcīnīja divus panākumus, bet Turcijai un Vācijai bija pa vienam panākumam.

Savukārt F grupā Krievija uzvarēja visās piecās spēlēs, bet Maķedonijas kontā bija četras uzvaras. Grieķija ar trijiem panākumiem izcīnīja trešo vietu, Slovēnijas valstsvienība tika pie diviem panākumiem, Somijas komandai bija viena uzvara, bet Gruzija piecos mačos pie panākumiem netika.

Turnīra ceturtdaļfinālā iekļuva pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai, otrajā spēlē ar ar 77:92 piekāpās Serbijai, trešajā cīņā ar 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu, ceturtās kārtas spēlē ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā, bet savā pēdējā čempionāta mačā Latvijas basketbolisti pirmdien ar 80:81 atzina arī Vācijas izlases pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!