Foto: F64
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis valstsvienības sastāvu dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā nosauks tikai pēc pēdējās pārbaudes spēles, informē Latvijas Basketbola sasvienība.

Latvijas valstsvienība šobrīd trenējas Lietuvā, un piektdien no Šauļiem pārbrauca uz Panevēžu, kur sestdien plkst.21 aizvadīs kārtējo pārbaudes spēli - ar Lietuvas izlasi. Komandas sastāvā joprojām ir 14 basketbolistu. Divus "liekos" treneri nosauks tikai pēc pēdējās pārbaudes spēles ar Lielbritānijas izlasi, kas 27.aigustā notiks Jelgavā.

Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc divarpus treniņu dienām Šauļos atzīst, ka kardinālu jaunumu komandas dzīvē neesot. "Treniņos spēlētāju kustībās parādās svaigums. Puiši vairāk saprot, ko mēs, treneri, ceram sagaidīt no viņiem un arī labāk saprot, ko var sagaidīt viens no otra. Par attieksmi un pašatdevi - nekādu pretenziju. Tagad tikai jācenšas treniņos sasniegto kvalitāti parādīt arī spēlēs."

Līdz Eiropas čempionātam atlikušajās 12 dienās Latvijas komanda aizvadīs četras pārbaudes spēles. Galvenais treneris atzīst, ka vēlējies imitēt oficiālo cīņu ritmu un aizvadīt trīs spēles pēc kārtas, taču pretiniekus šādam grafikam nav izdevies piemeklēt. "Diemžēl nevaram diktēt savus noteikumus elites klases pretiniekiem, kā to var atļauties darīt lietuvieši. Kalendāru nācās pieskaņot iespējām, bet labi, ka spēlējam ar spēcīgām komandām."

Sestdienas spēli ar Lietuvas izlasi latvieši gatavosies kā Eiropas čempionāta mačam. "Ceturtdien TV redzējām spēli Lietuvas spēli ar Spāniju, šodien Panevēžā klātienē noskatīsimies maču ar Krieviju. Būs gan videoseanss, gan spēles plāns. Lietuviešiem uzvarēt Spāniju palīdzēja emocijas, bet pati spēles kvalitāte nepārliecināja. Paskatīsimies, kādi viņi būs, spēlējot vairākas dienas pēc kārtas."

Latvijas komandas sastāvā joprojām darbojas 14 basketbolisti, un Ainars Bagatskis uzsver, ka kandidātu saraksta saīsināšana nav paredzēta līdz pat pēdējai pārbaudes spēlei. "Spēlētājiem ir gan mikrotraumas, gan snieguma svārstības, tāpēc mums, treneriem, ir padomā dažādi risinājumi. Iespējas tikt sastāā ir visiem, un ceru, ka tas puišiem nodrošina papildu motivāciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!