Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase piektajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sestdien izbraukumā Panevēžā ar rezultātu 75:95 (22:26, 16:27, 23:22, 14:20) zaudēja Lietuvas valstsvienībai.

Kaut cik pienācīgu pretestību lietuviešiem Latvijas basketbolisti spēja izrādīt tikai pirmajā ceturtdaļā, pēc kuras Latvijas izlasei bija četru punktu deficīts - 22:26. Tomēr mača turpinājumā Lietuvas valstsvienība, lielā mērā izmantojot pretinieku daudzās kļūdas, pakāpeniski palielināja pārsvaru un Latvijai nebija reālu iespēju pacīnīties par uzvaru.

Latvijas izlase no otrdienas līdz ceturtdienai aizvadīja treniņnometni Šauļos, bet piektdien tā ieradās Panevēžā.

Kā ziņots, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēdējos divus spēlētājus, kas nedosies uz Eiropas čempionāta finālturnīru, nosauks tikai pēc valstsvienības noslēdzošās pārbaudes spēles 27.augustā Jelgavā pret Lielbritāniju.

Pašlaik kopā ar izlasi trenējas 14 spēlētāji, bet uz čempionātu dosies 12 basketbolisti.

Jau vēstīts, ka nedēļas sākumā no izlases tika atskaitīti Ivars Timermanis un Pāvels Veselovs.

Aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas izlase divas reizes spēkojās ar Krievijas basketbolistiem, piedzīvojot zaudējumus ar rezultātu 68:87 un 59:84.

Pirms tam pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms Eiropas čempionāta finālturnīra Latvijas izlase Klaipēdā ar rezultātu 91:94 zaudēja Lietuvas studentu izlasei un ar 63:73 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai.

Nākamajās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase 22. un 24.augustā Rīgā un Ventspilī spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 27.augustā Jelgavā - ar Lielbritānijas komandu.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 31.augusta līdz 18.septembrim risināsies Lietuvā, spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Mārtiņš Meiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!