Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis uz koptreniņiem, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, uzaicinājis vēl vienu U-20 valstsvienības spēlētāju - Artūru Brici -, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Bricis Latvijas valstsvienībai pievienosies trešdien treniņnometnē Valmierā.

Kā ziņots, trešdien valstsvienības treniņiem pievienosies arī divi U-20 valstsvienības līderi - Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers.

"Meiers Eiropas U-20 čempionātā nospēlēja ļoti produktīvi, un, ņemot vērā situāciju valstsvienības centra spēlētāju līnijā, viņš būs reāls pretendents uz vietu komandā. Savukārt Mejeris Eiropas čempionātā nospēlēja nestabili, jo vīru basketbolā ar talantu vien nepietiek. Jāiemācās tikt galā ar nedrošību," izteicās U-20 izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis, kurš pats Bagatskim palīgā dosies nākamajā nedēļā.

"Bricis Eiropas U-20 čempionātu sāka kā viens no tālākajiem rezervistiem, taču pamazām iekaroja aizvien ilgāku spēles laiku un pēdējos mačus aizvadīja veiksmīgi, izceldamies ne tikai ar precīziem metieniem, bet arī enerģisku spēli. Nākotnes potenciāls ir labs, un līdzdalība valstsvienības treniņos viņam varētu būt lieliska pieredze," piebilda Galvanovskis.

Savukārt Bagatskis atzina, ka Meiera un Mejera iesaistīšana tikusi plānota jau iepriekš, bet otrās pozīcijas spēlētājs Bricis uzaicināts pēc Galvanovska ieteikuma.

"Agris par viņu teica vislabākos vārdus. Nolēmām, ka vismaz dažas dienas ļausim Bricim sajust, ko nozīmē treniņi valsts izlasē. Pēc darba Valmierā lemsim, kuri spēlētāji paliks ierindā," teica Bagatskis.

Pēc trīs debitantu pievienošanās Valmierā trenēsies 16 basketbolisti. Savukārt Dāvis Bertāns vēl turpina ārstēt ceļgala saišu iekaisumu.

Kā ziņots, savainojumu dēļ Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt Andris Biedriņš, Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš.

Kā zināms, Kristapam Valteram un Armandam Šķēlem vēl nav beidzies diskvalifikācijas termiņš, tāpēc viņi kandidātu sarakstā nav iekļauti, kamēr Sandis Valters publiski paziņojis, ka vairs nespēlēs izlasē, bet Gatis Jahovičs cīnās ar savainojumiem.

Savukārt Kaspars Kambala, kurš iepriekš tikai devis mājienus par nespēlēšanu izlasē, jau jūnijā nosauktajā kandidātu lokā netika iekļauts ar mērķi atjaunināt izlases sastāvu.

Sastāvā nav arī vairāku spēlētāju, kas Latvijas izlasei palīdzēja kvalifikācijas turnīrā.

Pārbaudes spēlēs pirms Eiropas čempionāta 2. un 3.augustā Klaipēdā Latvijas izlase spēkosies ar Lietuvas studentu izlasi un Slovēnijas komandu, 12. un 13.augustā Rīgā un kādā citā pilsētā - ar Krievijas izlasi, 20.augustā Panevēžā - ar Lietuvu, 22. un 24.augustā Latvijas vienība Rīgā un Ventspilī spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 27.augustā - ar Lielbritānijas komandu.

Kā ziņots, Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Pagājušajā gadā notikušajā 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase A apakšgrupā izcīnīja ceturto vietu, nekvalificējoties finālturnīram un pat ne papildu kvalifikācijas turnīram.

Tomēr Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") izpildkomitejas sēdē negaidīti tika nolemts paplašināt Eiropas čempionāta dalībkomandu skaitu no 16 līdz 24 jau no šogad Lietuvā paredzētā turnīra. Līdz ar to sacensībām kā pēdējā kvalificējās arī Latvija.

Jau vēstīts, ka kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei nepalīdzēja daudzi pēdējo gadu vadošie spēlētāji, bet laukumā devās salīdzinoši ļoti jauna komanda. Tomēr Bagatskis vairākas reizes ir uzsvēris, ka Eiropas čempionāta finālturnīrā komandas kodolu veidos tie spēlētāji, kas izcīnīja vietu izlasē.

Eiropas čempionāts Lietuvā risināsies no 31.augusta līdz 18 septembrim.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sastāvs: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Ivars Timermanis, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Mārtiņš Meiers, Artūrs Bricis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!