Foto: AFP/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta D grupas otrās kārtas spēlē Anglijas izlase ar rezultātu 3:2 (1:0) pārspēja Zviedrijas valstsvienību, kura zaudēja iespējas iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Endijs Kerols, Teo Valkots un Denijs Velbeks, kamēr Zviedrijas izlasei vienus vārtus guva Ūlofs Melbergs, bet reizi Glens Džonsons bumbu raidīja savos vārtos.

Mača pirmajās minūtēs vienības spēlēja līdzīgu futbolu, bez reālām vārtu gūšanas iespējām, bet 23.minūtē Kerols saņēma tālu piespēli no Stīvena Džerārda un raidīja bumbu vārtos ar galvu. Turpinājumā vienībām bija labas iespējas gūt vārtus, bet tās palika neizmantotas un pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 1:0 Anglijas labā.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='zviedrija'; $t2='anglija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Otrajā puslaikā Zviedrijai vajadzēja tikai četras minūtes, lai izlīdzinātu rezultātu, jo Zlatana Ibrahimoviča centrējumu vārtu guvumā pārvērta Melbergs, bet rezultatīvais sitiens tika ieskaitīts Anglijas aizsargam Džonsonam, kurš pēdējais pieskārās bumbai pirms tā šķērsoja vārtu līniju. Desmit minūtes vēlāk Melbergs tomēr guva vārtus, kad pēc vēl viena Ibrahimoviča centrējuma viņš ar galvu bumbu ieraidīja vārtos, izvirzot vadībā Zviedriju.

Zviedrijai bija iespējas vēl vairāk palielināt savu pārsvaru, bet 64.minūtē uz maiņu nākušais Valkots rezultātu izlīdzināja. Pirms šīs epizodes iespēja bija arī aizsargam Džonam Terijam, kura raidījumu no tuvas distances ar galvu atvairīja zviedru vārtsargs. Anglija bija atradusi uzbrukuma pavedienu, kas palīdzēja atkal atgūt vadību – Valkots piespēlēja Velbekam, kurš efektīvi ievirzīja bumbu vārtos. Pēdējās 12.minūtēs Zviedrija centās atkal izlīdzināt rezultātu, taču viņiem tas neizdevās.

Atgādinām, ka D grupas otrās kārtas pirmajā spēlē Francija ar rezultātu 2:0 uzvarēja vienu no turnīra mājiniecēm Ukrainu.

D grupas kopvērtējumā Francijas un Anglijas izlasēm ir pa četriem punktiem, Ukraina tikusi pie trim punktiem, bet Zviedrijai divās spēlēs pie punktiem nav tikusi un zaudējusi iespējas cīnīties par ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!