Foto: AFP/Scanpix
Itālijas futbola izlase 2012.gada Eiropas futbola čempionāta C grupas trešās kārtas spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Īrijas valstsvienību un iekļuva ceturtdaļfinālā.

No C grupas ceturtdaļfinālā iekļuva arī Spānija, kas pēdējā apakšgrupas spēlē ar 1:0 pārspēja Horvātiju. Līdz ar to Horvātijai un Īrijai čempionāts ir noslēdzies.

Itālijas izlasē ar vārtu guvumiem aizvadītajā mačā izcēlās Antonio Kasāno un Mario Balotelli.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso! $t1='italija'; $t2='irija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Jau spēles sākumā Itālija vairāk kontrolēja bumbu, meklējot veidus kā pārspēt Īrijas vārtsargu, bet īru aizsargi darīja visu, lai itāļi netiktu pie labām sitienu pozīcijām. Paši īri mēģināja veidot bīstamus pretuzbrukumus, bet uzbrukumus noslēgt ar sitienu viņiem nekādi neizdevās.

34.minūtē labu iespēju neizmantoja Antonio di Natale, kurš saņēma tālu piespēli, aizbēga no aizsargiem, apspēlēja vārtsargu, bet sitienam leņķis bija par asu un aizsargs bumbu izsita. Jau nākamajā epizodē Andra Pirlo izpildīja stūra sitienu, piespēlējot to Kasāno, kurš ar galvu bumbu ieraidīja vārtu tīklā. Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās.

Otrajā puslaikā Itālija turpināja kontrolēt spēles gaitu, un aktīvs turpināja būt di Natale, kurš ik pa brīdim radīja galvas sāpes Īrijas aizsardzībai. Īrija spēlēja nedaudz aktīvāk, liekot spēlē iesaistīties arī Džanluidži Bufonam. Īpaši bīstams sitiens Itālijas vārtsargam bija jāatvaira 78.minūtē, kad Kīts Endrjūss pēc soda sitiena izspēles izdarīja spēcīgu raidījumu pa vārtiem.

Pēdējās spēles minūtēs Endrjūss saņēma otro brīdinājumu spēlē, un viņš ļoti neapmierināts devās uz ģērbtuvēm. Vairākumu Itālija ļoti ātri izmantoja, kad pēc stūra sitiena Balotelli, atrodoties ar muguru pret vārtiem, bumbu raidīja vārtos no gaisa, un Itālija svinēja uzvaru ar rezultātu 2:0.

C grupā pirmo vietu ar septiņiem punktiem izcīnīja Spānija, kurai ar pieciem punktiem sekoja Itālija. Savukārt Horvātijas izlase izcīnīja trīs punktus, bet Īrija cieta trīs neveiksmes un palika bez punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!