Foto: AP/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā pirmo lielo pārsteigumu sestdien sarūpēja Dānijas izlase, kas B grupā ar 1:0 (1:0) pieveica Nīderlandes valstsvienību.

Uzvaru dāņiem atnesa Mihaela Krona-Deli gūtie vārti 24.minūtē.

Dānijas izlase mačā tika uzskatīta par pastarīti, tomēr ar teicamu darbību aizsardzībā un bīstamiem pretuzbrukumiem sagādāja Nīderlandei lielas problēmas. Lai gan visu maču teritoriāls pārsvars bija Nīderlandei, kas arī veidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, taču Dānijas aizsardzību un teicami spēlējošo vārtsargu Stefanu Andersenu pārspēt neizdevās.


EURO 2012 laikā katras spēles laikā izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='niderlande'; $t2='danija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Vienīgo izdevību mačā izmantoja Krons-Deli. Pēc rikošeta viņš tika pie bumbas soda laukuma tuvumā kreisajā malā, pameta sev uz priekšu bumbu, iegāja soda laukumā un raidīja bumbu starp Nīderlandes vārtsarga Mārtena Stekelenburga kājām.

Mačs iegāja Eiropas čempionātu vēsturē, jo Nīderlandes izlases rindās laukumā devās Jetro Vilemss. Viņš 18 gadu un 71 dienas vecumā kļuvis par visu laiku jaunāko futbolistu, kurš izgājis laukumā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē.

Ar zaudējumu Nīderlande sev ir sarežģījusi "dzīvi" tā sauktajā "nāves grupā", kurā vēl ir Vācija un Portugāle. Savukārt Dānija, kas 1992.gadā sagādāja sensāciju un triumfēja Eiropas čempionātā, spērusi platu soli, lai izkļūtu no "nāves grupas".

EURO 2012 otrās kārtas spēlēs šajā grupā 13.jūnijā Dānija tiksies ar Portugāli, bet Vācija – ar Nīderlandi. Savukārt pēdējās spēlēs 17.jūnijā Dānija spēlēs pret Vāciju, bet Nīderlande pret Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!