Foto: Europa.eu

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien apstiprinājusi, ka visi bloka komisāri boikotēs Ukrainā nākamajā mēnesī gaidāmās Eiropas futbola čempionāta spēles, šādi protestējot pret situāciju, kādā nonākusi notiesātā Ukrainas ekspremjere Jūlija Timošenko.

Ukrainas Ārlietu ministrija šādu ES soli jau nosodījusi, paziņojot, ka šādi aicinājumi uz boikotu grauj "lielā sporta notikuma tēlu un kaitē miljoniem parasto ukraiņu interesēm".

"Mēs [to] uzskatām par destruktīvu mēģinājumu politizēt sporta pasākumus, kam kopš seniem laikiem bijusi svarīga loma sapratnes un saskaņas veicināšanā starp tautām," teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas izdotajā paziņojumā.

Ukraina pārmeta ES amatpersonām, ka ar šādu nostāju tās kaitē arī citu savulaik komunisma jūgā bijušo valstu mēģinājumam ciešāk tuvoties Rietumiem.

"Uzbrukums šim lielajam sapnim mazina ne tikai Polijas un Ukrainas, bet arī visu citu bijušo sociālistiskā bloka dalībnieku izredzes pierādīt, ka to ekonomiskais, cilvēku un zinātnes potenciāls var pārvērst tos no Eiropas parādniekiem tās izaugsmes dzinējos," paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Jau vēstīts, ka Timošenko jautājuma dēļ Ukraina nonāk aizvien dziļākā starptautiskā izolācijā.

20.aprīlī Timošenko sāka badastreiku, protestējot pret vardarbīgo izturēšanos, ar kādu viņai nācies saskarties, atrodoties apcietinājumā.

20.aprīlī Timošenko muguras sāpju dēļ no cietuma tika nogādāta slimnīcā, bet 22.aprīlī tika pārvesta atpakaļ uz cietumu. Timošenko apgalvo, ka pirms pārvešanas uz slimnīcu trīs vīrieši pārmetuši viņai pār galvu palagu un piekāvuši. Vēlāk viņas atbalstītāji publicēja fotogrāfijas, kurās uz Timošenko vēdera redzami nobrāzumi, kas apliecinot piekaušanas faktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!