Foto: AFP/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta atklāšanas spēlē piektdien mājiniece Polija nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Grieķijas valstsvienību.

Mača pirmajās minūtēs Grieķija mēģināja iegūt spēles iniciatīvu, cenšoties izspēlēt garus uzbrukumus un kontrolēt bumbu, bet pirmo vārtu gūšanas iespēju izveidoja Polija, kad Roberts Levandovskis pēc komandas biedra piespēles bumbu raidīja garām vārtiem. 17.minūtē tomēr tika gūti pirmie vārti, kad Levandovskis pēc Jakuba Blaščikova centrējuma raidīja bumbu vārtos.

Nākamajās minūtēs spēles temps izlīdzinājās, bet biežāk bīstamus uzbrukumus veidoja poļi. Tikmēr pirmā puslaika izskaņā divas dzeltenās kartiņas saņēma Sokratis Papastatopols, atstājot savu komandu mazākumā. Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās.


Otrā puslaika sākumā Grieķija veica spēlētāja maiņu un laukumā nāca uzbrucējs Dimitris Salpigidis. Šī maiņa izrādījās ļoti veiksmīga, jo pēc trīs minūtēm viņš izmantoja poļu vārtsarga un aizsarga nesaprašanos un rezultātu izlīdzināja. Grieķija otrajā puslaikā bija aktīva, un centās gūt otros vārtus, un vienā no uzbrukumiem Salpigidis nonāca vienatnē pret poļu vārtsargu Vojcehu Ščesniju.

Vārtsargs uzbrucēju klupināja un par pēdējās cerības sodu saņēma sarkano kartiņu, kā arī tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Līdz ar to laukumā devās otrs Polijas vārtsargs Pšemislavs Titons, kurš atvairīja grieķu futbolista Giorga Karaguņa raidījumu no 11 metru atzīmes. Atlikušajā laikā laukumā ritēja līdzīga spēkošanās, taču uzvarētājs tā arī netika noskaidrots.

$t1='polija'; $t2='griekija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!