Foto: AFP/Scanpix
Grieķijas futbola izlase sestdien Varšavā 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīra A grupas pēdējā spēlē sīvā cīņā ar 1:0 (1:0) pieveica Krieviju, iekļūstot nākamajā kārtā un neļaujot vienai no turnīra favorītēm Krievijai iekļūt ceturtdaļfinālā.

Kopā ar Grieķiju no A grupas ceturtdaļfinālā iekļuva Čehija, kas sestdien ar 1:0 (0:0) uzvarēja mājinieci Poliju. Tādējādi Krievijai un Polijai šis turnīrs ir noslēdzies, bet čehi un grieķi turpinās cīņu par medaļām.

Grieķijai uzvaras vārtus pirmā puslaika pēdējās sekundēs guva komandas kapteinis Giorgos Karagunis.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='krievija'; $t2='griekija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Viena no turnīra favorītēm Krievija apakšgrupas pēdējo spēli iesāka diezgan miegaini, ko izmantoja grieķi, izveidojot vairākus labus uzbrukumus. Tomēr turpinājumā Krievija pārņēma iniciatīvu un praktisko dominēja laukumā visas atlikušās 80 minūtes. Savas iespējas neizmantoja Aršavins un Keržakovs, bet tad ilgāku laiku grieķi teicami aizstāvējās, nedodot Krievijai pat iespējas izveidot kādu bīstamu situāciju.

Līdz pat pirmā puslaika izskaņai Krievijai bija daudzi sitieni, kurus vai nu bloķēja grieķi, vai tie bija neprecīzi. Bet pirmā puslaika izskaņā, kompensācijas laika pēdējās sekundēs visu kājām gaisā sagrieza Grieķijas izlases kapteinis Karagunis, kurš izmantoja rupju Krievijas kļūdu laukuma vidū. Grieķijas kapteinis pa labo malo vienatnē aizskrēja līdz soda laukumam, iegāja soda laukumā un ar spēcīgu sitienu pārspēja Malafejevu.

Otrajā puslaikā turpinājās milzīgs Krievijas teritoriālais pārsvars (visā spēlē 62% pret 32%), bet Grieķija ik pa laikam atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Vienā no epizodēm Krievija ar grūtībām pārtrauca piespēli gar vārtiem, bet pēc brīža Torosidis ar galvu bīstami sita. Savukārt 61.minūtē Krievija no briesmām glāba... zviedru tiesnesis Jūnass Ēriksons. Karagunis ielauzās soda laukumā, bet viņu aizķeksēja Ignaševičs. Tiesnesis šajā situācija lēma, ka grieķis tēlojis un iedeva viņam dzelteno kartiņu.

Krievija turpināja uzbrukt lieliem spēkiem, joprojām neradot pārāk bīstamus momentus, bet Grieķija atkal atbildēja ar "asiem dzēlieniem" – 70.minūtē pēc Cavelasa izpildītā soda sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Atlikušajās 20 minūtēs Grieķija pilnībā pārgāja tikai aizsardzībā, atstājot laukuma centrā vienatnē Samarasu, un ļaujot Krievijai uzbrukt. Lieliem spēkiem Grieķijai izdevās nosargāt savus vārtus un iekļūt ceturtdaļfinālā, bet Krievijai šis turnīrs noslēdzies pēc apakšgrupu sacensībām.

EURO 2012 A grupas noslēguma kopvērtējumā Čehija ieņēma pirmo vietu, grieķi palika otrie, Krievijai trešā vieta, bet mājiniece olija ieņēma ceturto vietu. Tagad ceturtdaļfinālā Čehija tiksies ar B grupas otru lab;ako komandu, bet Grieķijas nākamā pretiniece būs B grupas uzvarētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!