Foto: AFP/Scanpix
Arī savu otro spēli 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā neizšķirti 1:1 nospēlēja viena no mājiniecēm Polijas futbola izlase, kas šoreiz cīnījās līdzīgi ar Krieviju.

Tagad EURO 2012 pirms pēdējām spēlēm šajā grupā Krievijai ir četri punkti, Čehijai – trīs, Polijai – divi, bet Grieķijai – punkts. Pēdējā kārtā 16.jūnijā Polija tiksies ar Čehiju, bet Krievija ar Grieķiju.

Krievijai vārtus guva Alans Dzagojevs, bet Polijai – komandas kapteinis Jakubs Blaščikovskis.


EURO 2012 laikā katras spēles laikā izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='polija'; $t2='krievija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Komandas ļoti aktīvi iesāka spēli. Septītajā minūtē pēc centrējuma kāds no poļiem soda laukumā mainīja bumbas lidojuma virzienu, bet Krievijas izlases vārtsargs Vjačeslavs Malofejevs glāba. Krievija atbildēja arī ar bīstamiem uzbrukumiem, bet droši spēlēja poļu vārtsargs Pržemislavs Titoņs.

Pirmie bumbu pretinieku vārtos dabūja Polijas futbolisti, tomēr guvums netika skaitīts, jo pirms tam poļiem bija aizmugure. Toties krievu uzbrukumu vilnis noslēdzās ar vārtu guvumu – 37.minūtē pēc Aršavina soda sitiena soda laukumā Dzagojevs ar muguru ieraida bumbu vārtos. Dzagojevs tādējādi kļuvis par pirmo EURO 2012 futbolistu, kurš guvis trīs vārtus.

Otro puslaiku poļi iesāka aktīvi. 49.minūtē Levandovskis izmantoja krievu kļūdu aizmugurē, bet Krieviju glāba Malofejevs, nospēlējot riskanti. Tomēr Polijas centieni tika atalgoti. 57.minūtē Krievija pretuzbrukumā neizmantoja savu iespēju, un Polija deva prettriecienu – poļu kapteinis Blaščikovskis pa labo malu iegāja soda laukumā un ar teicamu sitienu vārtu augšējā tālajā stūrī guva vārtus.

Turpinājumā komandas arvien aktīvāk centās gūt vārtus, taču aizsargi un vārtsargi savus pienākumus pildīja droši. Pēdējās minūtēs abu komandu spēlētāji, tikuši pie bumbas, nesteidzās uzbrukumā, vairāk centās pieturēt bumbu un neveidoja neko bīstamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!