Foto: RIA Novosti/Scanpix
Varšavā sestdien pirms 2012.gada Eiropas čempionāta A grupas pēdējās spēles varētu ierasties vairāki simti agresīvi noskaņotu Krievijas futbola fanu, vēsta Krievijas masu mediji.

EURO 2012 A grupas pēdējā spēlē sestdien Varšavā Krievijas futbola izlase tiksies ar Grieķiju, bet Vroclavā Polija tiksies ar Čehiju. Pirms pēdējās kārtas spēles visām komandām vēl ir cerības iekļūt nākamajā kārtā.

"Cik zinu, mūsu cīņas biedru kodols ieradīsies Varšavā tieši rītdien.  Tur ir vairāki simti nopietnu veču. Visticamāk, "tikšanās" būs Varšavas piepilsētās bez iepriekšējas vienošanās ar poļu faniem, tā kā pilsēta ir neliela un policijas ir daudz," krievu masu medijos izteicās vienas no Krievijas fanu grupu dalībniekiem.  

Krievijas fani jau no EURO 2012 pirmajām dienām ir uzmanības centrā, ik pa laikam iozraisot incidentus un paši iekuļoties nepatikšanās. Lielākās nekārtības bija otrdien pirms Polijas un Krievijas izlašu, spēles, kad krievu fanu sarīkotā gājienā laikā poļu līdzjutēji visādi provocēja pretējo pusi. Policija nekārtību laikā aizturēja 184 fanus, starp kuriem 157 bija poļi. Trešdien Polijas tiesa piesprieda jau pirmos sodus, šodien sekoja nākamie lēmumi ar reāliem cietumsodiem,  bet tuvākajās dienās gaidāmi vēl vairāki tiesas lēmumi.

Jaunākā informācija liecina, ka nekārtībās pirms spēles, spēles laikā un pēc spēles dažādus savainojumus guvuši 140 cilvēki. 131 cilvēks pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas atstāja slimnīcu, bet deviņi fani (arī viens ārzemnieks) joprojām ārstējas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!